ΕΛΛΑΔΑ

Ράχες: Η σορός του 56χρονου ξεβράστηκε στο σημείο που είχε σκοτώσει τη 17χρονη

Πνιγμός
Intime News

Ο 56χρονος, που πνίγηκε στις Ράχες, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός κοριτσιού, σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90

Νέα στοιχεία έρχονται συνεχώς στο φως για την τραγωδία στη Φθιώτιδα, όπου ένας 56χρονος πνίγηκε, προσπαθώντας να σώσει μία 65χρονη το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι στις Ράχες.

Ο 56χρονος, που πνίγηκε, είχε καταδικαστεί για τη δολοφονία ενός κοριτσιού πριν από περίπου 30 χρόνια σε ένα έγκλημα που είχε συγκλονίσει την Ελλάδα στις αρχές της δεκαετίας του ’90.

Πιο συγκεκριμένα, την άνοιξη του 1990 ο 56χρονος που πνίγηκε στις Ράχες αφού αποπειράθηκε να βιάσει, στη συνέχεια σκότωσε μια 17χρονη, χτυπώντας τη στο κεφάλι με μια ζαρντινιέρα. Η 17χρονη τα καλοκαίρια παραθέριζε με τους γονείς της στην περιοχή ενώ ο 56χρονος ήταν μόνιμος κάτοικος.

Το δικαστήριο αποφάσισε να φυλακιστεί ο συγκεκριμένος άνδρας, ο οποίος βγήκε από τη φυλακή έπειτα από 17 χρόνια και επέστρεψε πάλι στο χωριό του.

Τα πρωτοσέλιδα της εποχής

ΕΓΚΛΗΜΑ ΚΑΙ ΤΙΜΩΡΙΑ: Ισόβια στον δολοφόνο της μαθήτριας που προσπάθησε να βιάσει και στη συνέχεια σκότωσε τη 17χρονη Χριστίνα», έγραφαν τα πρωτοσέλιδα της εποχής.

Άρθρα της εποχής μιλούσαν για τον φρικαλέο τρόπο με τον οποίο πολτοποίησε το κεφάλι της νεαρής κοπέλας. «’Έσπασε ο ψαράς’. Ομολόγησε το φόνο της 17χρονης μαθήτριας. Η άτυχη κοπέλα ήταν ημίγυμνη και δίπλα της βρισκόταν πεταμένη η ματωμένη ζαρντινιέρα που χρησιμοποίησε ο δολοφόνος για της σπάσει το κεφάλι», ανέφερε ο Τύπος της εποχής.

«Δεν κατάλαβα πώς τη σκότωσα» ισχυρίστηκε ενώπιον των δικαστών, προκαλώντας εύλογα την οργή των συγγενών της 17χρονης μαθήτριας που είχε στόχους και όνειρα να σπουδάσει αρχαιολογία.

«Η μητέρα της 17χρονης αφού ολοκλήρωσε την κατάθεση της επιτέθηκε στον κατηγορούμενο χαστουκίζοντάς τον», λένε άρθρα της εποχής.

«Μπήκε σε ηλικία σχεδόν 20 ετών και βγήκε 39 αν θυμάμαι καλά. Δεν είχε πουθενά να επιβιώσει και γύρισε εκεί στο χωριό, όπου κατά κάποιο τρόπο, ενώ είχε διαπράξει αυτό το ακραίο έγκλημα τον αγαπούσαν όλοι γιατί αυτός απ’ ότι φαίνεται και από ότι είχα μάθει μετά γιατί μου τηλεφωνούσε, όταν περνούσα από εκεί κατέβαινα στις Ράχες, έπινα καφέ με τους γονείς του, έβλεπα το παιδί αυτό και χαιρόμουνα που είχα βοηθήσει στην επανένταξή του», κατέληξε.

Η τραγική ιστορία της 65χρονης

Τη δική της τραγική ιστορία έχει και η γυναίκα που πνίγηκε, η οποία επίσης είναι κάτοικος της Παραλίας Ραχών, καθώς μόλις πριν δύο μέρες είχε γίνει γιαγιά χαμογελώντας ξανά μετά από χρόνια.

«Μόλις έγινε γιαγιά, πριν από δύο μέρες έγινε γιαγιά και πνίγηκε, ούτε το εγγόνι της δεν πρόλαβε να χαρεί», είπε ο γιος της γυναίκας στο MEGA.

«Είναι ο πόνος μεγάλος πάρα πολύ μεγάλος γιατί ο κάθε ένας ξεχωριστά αντιπροσώπευε κάτι ξεχωριστό στην κοινωνία μας, στο χωριό μας. Η συγκεκριμένη οικογενειακή μας φίλη πριν από δύο ημέρες έγινε γιαγιά και σήμερα ο σκηνοθέτης έπαιξε άσχημη σκηνή», ανέφεραν αυτόπτες μάρτυρες.

Και δεν είναι το μοναδικό χτύπημα της μοίρας. Η άτυχη γυναίκα βίωνε το δικό της δράμα, καθώς πριν από περίπου δέκα χρόνια είχε χάσει την κόρη της σε δυστύχημα.

«Δυστύχημα με μηχανή ήταν, ήταν με τον σύντροφό της πέθανε. Χτυπήσαν και οι δύο αλλά αυτή σκοτώθηκε», είπε συγγενής της 65χρονης.

Ράχες: Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος βούτηξε να σώσει την 65χρονη

Βίντεο ντοκουμέντο από τη στιγμή που ο 55χρονος βούτηξε για να σώσει την 65χρονη στις Ράχες Φθιώτιδας έφερε στο φως της δημοσιότητας το Mega.

Όπως απεικονίζεται στο βίντεο, ο 55χρονος με αργές κινήσεις φαίνεται να πλησιάζει το σημείο που άκουσε τη γυναίκα να φωνάζει και στη συνέχεια αφού αφαιρεί τα ρούχα του βουτάει για να τη σώσει.

Ωστόσο, δεν τα κατάφερε και κατέληξαν και οι δύο στον πάτο της θάλασσας.

Το συγκλονιστικό περιστατικό σημειώθηκε γύρω στις 10:30 το πρωί της Παρασκευής στο λιμάνι των Ραχών Φθιώτιδας όταν μία γυναίκα, κάτοικος της περιοχήες, ενώ κολυμπούσε άρχισε να καλεί σε βοήθεια, καθώς δεν μπορούσε να πλησιάσει την ακτή, με τον 55χρονο συγχωριανό της, ο οποίος εκείνη την ώρα έπινε καφέ σε παρακείμενο καταστημα να προσπαθεί να την σώσει, χωρίς όμως να τα καταφέρει, με αποτέλεσμα να χάνουν και οι δύο τη ζωή τους.

Σχετικές ειδήσεις