ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία: Πρώτη εμφάνιση του Γκεράσιμοφ μετά την ανταρσία της Wagner

O Bάλερι Γκερασίμοφ
O Bάλερι Γκερασίμοφ
ΑΡ

Ρωσία: Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων Bαλερί Γκεράσιμοφ εμφανίστηκε για πρώτη φορά σε βίντεο μετά την σύντομη ανταρσία της 24ης Ιουνίου 

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου των ενόπλων δυνάμεων της Ρωσίας Βαλερί Γκεράσιμοφ εμφανίζεται σε βίντεο που δημοσιοποιήθηκε από το υπουργείο Άμυνας να ακούει αναφορά για ουκρανικές πυραυλικές επιθέσεις, στην πρώτη του δημόσια εμφάνιση μετά την σύντομη ανταρσία της 24ης Ιουνίου της Wagner.

Το υπουργείο Άμυνας διευκρίνισε ότι το βίντεο δείχνει τον Γκεράσιμοφ σε συνάντηση που έγινε χθες, Κυριακή. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου εμφανίζεται καθισμένος σε αίθουσα της στρατιωτικής διοίκησης να μιλάει και να δίνει εντολές σε στρατηγούς, μεταξύ των οποίων βρίσκεται ο αρχηγός της στρατιωτικής υπηρεσίας πληροφοριών.

Το υπουργείο αναφέρθηκε στον στρατηγό με τον τίτλο του, του αρχηγού του γενικού επιτελείου των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων και του διοικητή των ρωσικών δυνάμεων στην Ουκρανία. Το βίντεο δείχνει ότι ο πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν διατήρησε στις θέσεις τους τους δύο πλεόν υψηλόβαθμους αξιωματούχους των ρωσικών ενόπλων δυνάμεων, τον υπουργό Άμυνας Σεργκέι Σοϊγκού και τον Γκεράσιμοφ, παρά τα αιτήματα του επικεφαλής των μισθοφόρων της Wagner Γεβγκένι Πριγκόζιν για την απομάκρυνσή τους.

Ο Γκεράσιμοφ εμφανίζεται να ενημερώνεται ότι ουκρανική πυραυλική επίθεση στην Κριμαία, την οποία προσάρτησε η Μόσχα από την Ουκρανία το 2014, και στις ρωσικές περιφέρειες Ροστόφ και Καλούγκα αναχαιτίστηκαν χθες, Κυριακή, και συζητά τρόπους για απάντηση της Ρωσίας

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ