ΚΟΣΜΟΣ

«Γράφτηκε» ιστορία στη Νότια Κορέα: Γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα γιγάντια πάντα – Βίντεο

«Γράφτηκε» ιστορία στη Νότια Κορέα: Γεννήθηκαν τα πρώτα δίδυμα γιγάντια πάντα – Βίντεο
Samsung C&T Corp. via AP.

Σήμερα (11/07), ο ζωολογικός κήπος της Νότιας Κορέας γνωστοποίησε ότι υποδέχθηκε πρόσφατα τα πρώτα δίδυμα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν στη χώρα.

Ιστορία «γράφτηκε» στη Νότια Κορέα, αφού ο ζωολογικός κήπος της χώρας ανακοίνωσε ότι πρόσφατα ήλθαν στον κόσμο τα πρώτα δίδυμα γιγάντια πάντα που γεννήθηκαν στο ασιατικό κράτος.

Τα δίδυμα πάντα, αμφότερα θηλυκά, γεννήθηκαν στο θεματικό πάρκο Everland κοντά στη Σεούλ την περασμένη Παρασκευή (07/07), σύμφωνα με τον ζωολογικό κήπο. Βιντεοσκοπημένο υλικό που παρείχε ο ζωολογικός κήπος έδειχνε τη μαμά πάντα να γεννά, φέρνοντας στον κόσμο τα δίδυμα, το πρώτο βάρους 180 γραμμαρίων και το δεύτερο, που έφθασε σχεδόν δύο ώρες αργότερα, 140 γραμμαρίων.

Η γέννηση των διδύμων έρχεται σχεδόν τρία χρόνια μετά τη γέννηση του Fu Bao, του πρώτου πάντα που γεννήθηκε στη Νότια Κορέα, από τους ίδιους γονείς Ai Bao και Le Bao. Η Κίνα αποστέλλει τους «ασπρόμαυρους πρεσβευτές» της στο εξωτερικό, ως ένδειξη καλής θέλησης από τη δεκαετία του 1950, στο πλαίσιο της λεγόμενης «διπλωματίας των πάντα».

Πηγή: Reuters.

Σχετικές ειδήσεις