ΚΟΣΜΟΣ

Celine Dion: Αγωνία για την υγεία της - «Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε»

Celine Dion: Αγωνία για την υγεία της - «Είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε»
AP

Αγωνία για την υγεία της Σελίν Ντιόν, η οποία διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου και παλεύει τους τελευταίους μήνες.

Η Σελίν Ντιόν πριν από λίγους μήνες ακύρωσε αρκετές εμφανίσεις της και λίγες ημέρες μετά αποκάλυψε δημόσια ότι διαγνώστηκε με το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ανθρώπου.

Από τότε η αγωνία για την υγεία της δημοφιλούς τραγουδίστριας έχει προκαλέσει αγωνία στους εκατομμύρια θαυμαστές της, με την ίδια παράλληλα να αποκαλύπτει ότι εργάζεται πολύ σκληρά για να ανακτήσει τη δύναμή της.

Η αδερφή της Κλοντέτ Ντιόν εμφανίστηκε πρόσφαταστην τηλεοπτική εκπομπή «Bonsoir Bonsoir» του Καναδά και ανέφερε ότι η Σελίν Ντιόν είναι αποφασισμένη να διαχειριστεί και να αντιμετωπίσει τα συμπτώματά της.

«Όλοι κάνουμε το σταυρό μας και εκτιμώ την ανησυχία του κόσμου» δήλωσε η Κλοντέτ στον παρουσιαστή Jean-Philippe Wauthier. «Δουλεύει σκληρά και είμαστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρουμε» πρόσθεσε.

Μάλιστα η Κλοντέτ θυμήθηκε επίσης μια συγκινητική συζήτηση που είχε με την αδερφή της, με την ίδια να λέει στη Σελίν Ντιόν: «Αυτό δεν μπορεί να είναι δυνατόν. Ο παράδεισος έκανε λάθος». Η τραγουδίστρια της απάντησε: «Θα με κάνεις να κλάψω».

Tι είναι το σύνδρομο Σύνδρομο Δύσκαμπτου (Stiff Person)

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Οι ασθενείς παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.

Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.