ΚΟΣΜΟΣ

Λίβανος: Αδέσποτος σκύλος έσωσε βρέφος από τα... σκουπίδια - Το είχαν κλείσει σε σάκο απορριμμάτων

Σκύλος έσωσε τη ζωή μωρού
Σκύλος έσωσε τη ζωή μωρού

Συγκίνηση αλλά και οργή προκαλεί μία ιστορία με πρωταγωνιστές ένα κοριτσάκι και ένα σκύλο στο Λίβανο. Ο αδέσποτος σκύλος εντόπισε το κοριτσάκι που το είχαν πετάξει μέσα σε μία μαύρη πλαστική σακούλα απορριμάτων και του έσωσε τη ζωή

Ένα αδέσποτο σκυλί βρέθηκε να κουβαλάει ένα εγκαταλελειμμένο κοριτσάκι που είχε βρεθεί μέσα σε μια σακούλα σκουπιδιών έξω από ένα δημοτικό κτήριο στην Τρίπολη του βόρειου Λιβάνου την Τετάρτη.

Ένας περαστικός άκουσε τα πνιχτά κλάματα του μωρού που προέρχονταν από το εσωτερικό της μαύρης σακούλας και ανέλαβε δράση. Οι φωτογραφίες που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο δείχνουν το βρέφος με εκδορές και κόκκινες μελανιές σε ολόκληρο το πρόσωπο και το σώμα του.

Υπήρξαν αντικρουόμενες αναφορές για την ηλικία του μωρού. Κάποιοι μαρτυρίες ανέφεραν ότι πιστεύεται ότι ήταν περίπου 4 μηνών, ενώ άλλοι ισχυρίστηκαν ότι είχε γεννηθεί λίγες ώρες πριν την εγκαταλείψουν. Το μωρό μεταφέρθηκε στο Ισλαμικό Νοσοκομείο από τον άγνωστο περαστικό και αργότερα μεταφέρθηκε στο Κυβερνητικό Νοσοκομείο της Τρίπολης.

Η υπόθεση έχει συγκλονίσει τη χώρα, ενώ πολλοί προσφέρθηκαν να υιοθετήσουν το μωρό. Πάντως, τις τελευταίες εβδομάδες, αρκετές περιπτώσεις κακοποίησης παιδιών έχουν έρθει στο φως στον Λίβανο. Την περασμένη εβδομάδα, ένας υπάλληλος παιδικού σταθμού συνελήφθη και το ίδρυμα έκλεισε οριστικά, μετά από βίντεο που τον έδειχναν να κακομεταχειρίζεται βρέφη.