ΚΟΣΜΟΣ

Αποπέμφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας για σπατάλες εν μέσω πολέμου

Αποπέμφθηκε ο υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας για σπατάλες εν μέσω πολέμου
O πρώην υπουργός Πολιτισμού της Ουκρανίας Ολεξάντρ Τκατσένκο
Photo: AP

 Είχε εγκρίνει 800.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της παραγωγής μιας κωμικής σειράς για δύο νέους που πασχίζουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο

Το ουκρανικό κοινοβούλιο υπερψήφισε σήμερα με μεγάλη πλειοψηφία την απομάκρυνση του υπουργού Πολιτισμού Ολεξάντρ Τκατσένκο, λίγες ημέρες αφότου ο ίδιος έθεσε την παραίτησή του στη διάθεση του προέδρου Ζελένσκι.

«Η παραίτησή μου έγινε δεκτή», είπε ο Τκατσένκο μετά την ολοκλήρωση της ψηφοφορίας στη βουλή.

Ο Ολεξάντρ Τκατσένκο είχε δεχθεί έντονες επικρίσεις για αλόγιστες σπατάλες του υπουργείου Πολιτισμού εν μέσω του πολέμου και ο πρόεδρος της Ουκρανίας ζήτησε από τον πρωθυπουργό να εξετάσει το ενδεχόμενο αντικατάστασής του.

Ενδεικτικά, ο Τκατσένκο είχε εγκρίνει κονδύλι 800.000 ευρώ για τη χρηματοδότηση της παραγωγής μιας κωμικής τηλεοπτικής σειράς σχετικά με δύο νέους που πασχίζουν να ξεφύγουν από τον πόλεμο. Ο ίδιος είχε υπεραμυνθεί των επιλογών του, υπογραμμίζοντας πως ο πολιτισμός δεν πρέπει να παραμελείται ακόμη και σε περίοδο πολέμου.

Ο Ολεξάντρ Τκατσένκο, δημοσιογράφος και τηλεοπτικός παραγωγός, ανέλαβε το υπουργείο Πολιτισμού της Ουκρανίας τον Ιούνιο του 2020.