ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Drones έπληξαν ουρανοξύστη στη Μόσχα - Στη Ζαπορίζια ο Γκερασίμοφ

Επίθεση με drones στη Μόσχα
Επίθεση με drones στη Μόσχα
ΑΡ

Πόλεμος στην Ουκρανία: Μη επανδρωμένα αεροσκάφη στοχεύουν τη Μόσχα, ενώ η Ρωσία είπε οτι απέτρεψε επίθεση σε πλοία της Μαύρης Θάλασσας. Ο αρχηγός του ρωσικού στρατού επισκέφθηκε τα στρατεύματα πρώτης γραμμής

Τις πρώτες πρωινές ώρες, ο ρωσικός στρατός ισχυρίστηκε ότι απέτρεψε επίθεση ουκρανικού μη επανδρωμένου αεροσκάφους στη Μόσχα. Είπε ότι κατέρριψε δύο από τα μη επανδρωμένα εναέρια οχήματα στα προάστια, αλλά ένα τρίτο τέθηκε εκτός ελέγχου από τις μονάδες του και χτύπησε ένα πολυώροφο κτίριο.

Ήταν ο ίδιος πύργος που χτυπήθηκε σε παρόμοια επίθεση την περασμένη εβδομάδα. Ένα από τα τρία μεγάλα αεροδρόμια που εξυπηρετούν την πόλη, το αεροδρόμιο Βνούκοβο, έκλεισε για λίγο σήμερα το πρωί, αλλά έκτοτε άνοιξε ξανά.

«Ένα άλλο (drone) χτυπήθηκε από ραδιοηλεκτρονικό εξοπλισμό και, έχοντας ξεφύγει από τον έλεγχο, συνετρίβη στο έδαφος του συγκροτήματος μη οικιστικών κτιρίων στο Moskva Citi». Ο δήμαρχος της Μόσχας είπε ότι δεν έχουν αναφερθεί τραυματισμοί.

Την ίδια στιγμή αποτράπηκε ουκρανική επίθεση σε πλοία του πολεμικού ναυτικού της Μόσχας στη Μαύρη Θάλασσα ανακοίνωσε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας. Τρία μη επανδρωμένα αεροσκάφη πυροβόλησαν δύο πλοία που σταθμεύουν στη θάλασσα νοτιοδυτικά της Σεβαστούπολης και καταστράφηκαν, είπε το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Τα πλοία βρίσκονταν στην περιοχή για να ελέγξουν τη διέλευση άλλων σκαφών, πρόσθεσε. Την περασμένη εβδομάδα, το υπουργείο είπε ότι ένα από τα πλοία του είχε καταστρέψει δύο μη επανδρωμένα ουκρανικά drones σε παρόμοια περιοχή και τον Ιούνιο ισχυρίστηκε ότι το Κίεβο είχε κάνει μια ανεπιτυχή προσπάθεια να επιτεθεί σε πλοίο του πολεμικού ναυτικού με έξι drones υψηλής ταχύτητας.

Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου του ρωσικού στρατού, Βαλέρι Γκερασίμοφ, επισκέφθηκε τα στρατεύματα που πολεμούν στην περιοχή Ζαπορίζια στην Ουκρανία, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax. Επιθεώρησε ένα κέντρο διοίκησης και υπογράμμισε τη σημασία των προληπτικών χτυπημάτων κατά των ουκρανικών δυνάμεων.