ΚΟΣΜΟΣ

Παρίσι: Ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο Piaget - Άρπαξαν κοσμήματα αξίας 15 εκατ. ευρώ

Παρίσι: Ένοπλη ληστεία στο κοσμηματοπωλείο Piaget  - Άρπαξαν κοσμήματα αξίας 15 εκατ. ευρώ
Reuters

Στο κοσμηματοπωλείο στο δεύτερο διαμέρισμα του Παρισιού στη Γαλλία την ώρα της ληστείας βρίσκονταν πελάτες ενώ έρευνα διεξάγει η εισαγγελία 

Κοσμήματα αξίας 15 εκατομμυρίων ευρώ έκαναν «φτερά» από το γνωστό κοσμηματοπωλείο Piaget στο Παρίσι, όπου ένοπλοι ληστές εισέβαλαν το απόγευμα της Τρίτης 1 Αυγούστου.

Την ώρα της ληστείας μέσα στο κοσμηματοπωλείο, στο 2ο διαμέρισμα του Παρισιού, βρίσκονταν πελάτες, ενώ οι δράστες, όπως αναφέρει η Daily Mail, απείλησαν τους υπαλλήλους για να αρπάξουν τα κοσμήματα μεγάλης αξίας.

Αστυνομική πηγή δήλωσε πως οι δράστες ήταν τρεις, δύο άνδρες με κοστούμια και μία γυναίκα με φόρεμα.

Από την επίθεση στο κοσμηματοπωλείο δεν τραυματίστηκε κανείς, ενώ η αξία των αντικειμένων που αφαιρέθηκαν εκτιμάται σε 10 με 15 εκατομμύρια ευρώ. Η εισαγγελία του Παρισιού έχει αναλάβει τη διεξαγωγή έρευνας για ένοπλη ληστεία από συμμορία και απαγωγή.

Πηγή που επικαλείται η βρετανική εφημερίδα ανέφερε πως «Όλοι στο πίσω μέρος του καταστήματος έπεσαν στο έδαφος και στη συνέχεια οι ληστές ανάγκασαν ένα μέλος του προσωπικού να ανοίξει τις βιτρίνες και ένα μπαούλο, όπου φυλάσσονται μερικά από τα πιο ακριβά κομμάτια. Μόλις πήραν αρκετά κοσμήματα, οι ληστές διέφυγαν με τα πόδια και στη συνέχεια πιθανόν να επιβιβάστηκαν σε δίκυκλα σε κοντινή απόσταση».

Η ελβετική εταιρεία κατασκευής πολυτελών ρολογιών και κοσμημάτων Piaget, θυγατρική του ομίλου Richemont, στον οποίο ανήκουν επίσης πολλές άλλες εταιρείες ειδών πολυτελείας, όπως οι Cartier, Baume and Mercier, Chloe και Van Cleef and Arpels, ιδρύθηκε το 1874 στο χωριό La Côte-aux-Fées, στα βουνά Jura, από τον Georges Piaget, με τα ρολόγια και άλλα είδη πολυτελείας να κοστίζουν αρκετές δεκάδες χιλιάδες ευρώ.