ΚΟΣΜΟΣ

Ολλανδία: Ρυμουλκήθηκε το Fremantle Highway σε λιμάνι ΒΑ του Άμστερνταμ

Ολλανδία: Ρυμουλκήθηκε το Fremantle Highway σε λιμάνι ΒΑ του Άμστερνταμ
AP.

Το φορτηγό πλοίο, που φλεγόταν από τις 25 Ιουλίου, μετέφερε πάνω από 3.700 οχήματα.

Το φορτηγό πλοίο Fremantle Highway, με φορτίο χιλιάδων αυτοκινήτων, στο οποίο «ξέσπασε» φωτιά που έκαιγε για περισσότερο από μία εβδομάδα, ρυμουλκήθηκε σήμερα (03/08) στο λιμάνι της πόλης Εμσχάφεν, 215 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Άμστερνταμ. Κατά αυτόν τον τρόπο, απετράπη ο κίνδυνος περιβαλλοντικής καταστροφής, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση των αρχών. Το Fremantle Highway κατέφθασε στο Εμσχάφεν, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος των τοπικών αρχών ασφαλείας.

Ολλανδοί εμπειρογνώμονες διαβεβαίωσαν ότι «δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι η φωτιά εξακολουθεί να καίει» · ένα μέλος του πληρώματος σκοτώθηκε και άλλοι τραυματίσθηκαν, όταν σημειώθηκε η φωτιά. Το πλήρωμα των 21 ατόμων, όλοι Ινδοί υπήκοοι και άλλα δύο άτομα που επέβαιναν, εκκενώθηκαν τα ξημερώματα της 26ης Ιουλίου.

Τα αίτια της πυρκαγιάς δεν έχουν εξακριβωθεί, μέχρι στιγμής. Στην ιστοσελίδα της ολλανδικής ακτοφυλακής τονίσθηκε ότι παραμένουν άγνωστα, όμως, πυροσβέστης ακούσθηκε σε ηχητική καταγραφή του RTL να αναφέρει ότι «η φωτιά άρχισε από μπαταρία ηλεκτρικού αυτοκινήτου».

Το φορτηγό πλοίο –το οποίο κινείτο υπό παναμαϊκή σημαία– μετέφερε 3.783 καινούργια αυτοκίνητα, εκ των οποίων τα 498 είναι ηλεκτρικά, σύμφωνα με την εταιρεία K Line, που το έχει νοικιάσει.

Σχετικές ειδήσεις