ΚΟΣΜΟΣ

«Συναγερμός» στο Ηνωμένο Βασίλειο για νέα παραλλαγή του κορoνοϊού

«Συναγερμός» στο Ηνωμένο Βασίλειο για νέα παραλλαγή του κορoνοϊού
AP.

Η EG.5.1 αποτελεί παραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον» του κορoνοϊού.

Μία νέα παραλλαγή του κορoνοϊού εξαπλώνεται στο Ηνωμένο Βασίλειο, σύμφωνα με τον Οργανισμό Υγειονομικής Ασφάλειας του Ηνωμένου Βασιλείου (UKHSA) και ήδη, αποτελεί το 1/7 των νέων κρουσμάτων. Η EG.5.1 αποτελεί παραλλαγή της μετάλλαξης «Όμικρον» του πανδημικού ιού.

Η UKHSA παρακολουθεί την εξέλιξη της παραλλαγής λόγω της αύξησης των κρουσμάτων διεθνώς, ιδίως στην Ασία, και ταξινομήθηκε ως παραλλαγή, την 31η Ιουλίου. Την εβδομάδα που άρχισε τη 10η Ιουλίου, το 1/9 των κρουσμάτων ανήκε στην EG.5.1, η οποία αντιπροσωπεύει πλέον το 14.6% των κρουσμάτων.

Η συγκεκριμένη παραλλαγή φαίνεται ότι εξαπλώνεται τάχιστα και θα μπορούσε να είναι ένας λόγος για τον οποίο υπήρξε πρόσφατη αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών. Οι ειδικοί επισημαίνουν ότι παρακολουθούν «στενά» την κατάσταση, καθώς τα ποσοστά των κρουσμάτων συνεχίζουν να σημειώνουν άνοδο.

«Παρατηρήσαμε, επίσης, μία μικρή αύξηση στα ποσοστά εισαγωγών σε νοσοκομεία στις περισσότερες ηλικιακές ομάδες, ιδίως μεταξύ των ηλικιωμένων», δήλωσε η δόκτωρ Μέρι Ράμσεϊ, επικεφαλής της στρατηγικής εμβολιασμού στο UKHSA.

Σχετικές ειδήσεις