ΚΟΣΜΟΣ

Νεκρή στο Βερολίνο βρέθηκε αγνοούμενη φοιτήτρια από το Μεξικό

Νεκρή στο Βερολίνο βρέθηκε αγνοούμενη φοιτήτρια από το Μεξικό

Η νεαρή εξαφανίστηκε την 22η Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή, που είχε επισημάνει μετά την εξαφάνιση πως υπήρχαν ενδείξεις ότι η ψυχολογική της κατάσταση ήταν εύθραυστη

Μέσα σε ένα κανάλι στο Βερολίνο εντοπίστηκε το πτώμα της 24χρονης μεξικανής φοιτήτριας, Μαρία Φερνάντα Σάντσες, που είχε εξαφανιστεί πριν από περίπου δέκα μέρες, ανακοίνωσε χθες Σάββατο το υπουργείο Εξωτερικών του Μεξικού.

«Θα παρακολουθήσουμε στενά την έρευνα», ανέφερε η υπουργός Αλίσια Μπάρσενα, εκφράζοντας την αλληλεγγύη της στους οικείους της νέας, που ονομαζόταν Μαρία Φερνάντα Σάντσες, μέσω X (του πρώην Twitter).

Την κοπέλα για την οποία είχε εκδοθεί κίτρινη ειδοποίηση της Ιντερπόλ, εντόπισε κάποιος καθώς βάδιζε πάνω σε γέφυρα στη συνοικία Άντλερσχοφ.

«Τίποτε δεν αφήνει να εννοηθεί» πως επρόκειτο για έγκλημα, ανέφερε η αστυνομία της γερμανικής πρωτεύουσας, προσθέτοντας «η έρευνα συνεχίζεται».

Η νεαρή εξαφανίστηκε την 22η Ιουλίου, κατά την ίδια πηγή, που είχε επισημάνει μετά την εξαφάνιση πως υπήρχαν ενδείξεις ότι η ψυχολογική της κατάσταση ήταν εύθραυστη.

Η μεταπτυχιακή φοιτήτρια πήγε στο Βερολίνο πριν από πέντε μήνες. Ο πατέρας της επισήμανε πως το Μεξικό «τής έλειπε πολύ».

Σε ανακοίνωσή της, η οικογένειας της νέας ανέφερε «σας ευχαριστούμε για την υποστήριξή σας και την αλληλεγγύη σας. Σας ζητούμε να σεβαστείτε τη μνήμη της κόρης μας, το πένθος μας και την ιδιωτική μας ζωή».

Πηγές: ΑΠΕ-ΜΠΕ-AFP-Reuters