ΚΟΣΜΟΣ

Ιράκ: Αρκούδα το έσκασε από το χώρο αποσκευών αεροπλάνου - Το παρ' ολίγον διπλωματικό επεισόδιο

Aρκούδα το έσκασε από το κλουβί της στο χώρο αποσκευών αεροπλάνου
Aρκούδα το έσκασε από το κλουβί της στο χώρο αποσκευών αεροπλάνου
ΑΡ

Μία αρκούδα δραπέτευσε από το κλουβί της στο χώρο αποσκευών του αεροπλάνου. Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το περιστατικό που συνέβη στο διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ διέταξε τη διεξαγωγή έρευνας για το πώς η αρκούδα δραπέτευσε από το κλουβί της στο χώρο αποσκευών ενός ιρακινού αεροσκάφους την ώρα που επρόκειτο να αναχωρήσει από το αεροδρόμιο του Ντουμπάι. Το επεισόδιο προκάλεσε καθυστέρηση και έντονη αναστάτωση, ενώ κάνει το γύρο του κόσμου μέσα απο τα social media.

Η Iraqi Airways είπε ότι δεν φταίει για τη διαφυγή της αρκούδας από το κλουβί της, καθώς το αεροσκάφος περίμενε να απογειωθεί από το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι την Παρασκευή (4/8). Η πτήση καθυστέρησε καθώς οι αρχές έστειλαν ειδικούς για να ναρκώσουν το ζώο και να το απομακρύνουν από το αεροπλάνο.

Ο πρωθυπουργός του Ιράκ Μοχάμεντ Σία αλ Σουντάνι διέταξε κατεπείγουσα έρευνα. Ένα βίντεο που κυκλοφορεί στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης δείχνει τον πιλότο του αεροπλάνου να ζητά συγγνώμη από τους επιβάτες για την καθυστέρηση της απογείωσης λόγω της...δίψας της αρκούδας για ελευθερία.

Το διεθνές αεροδρόμιο του Ντουμπάι, το πιο πολυσύχναστο στον κόσμο για διεθνή ταξίδια, αρνήθηκε να σχολιάσει. Η αεροπορική εταιρεία είπε ότι η αρκούδα μεταφέρθηκε από τη Βαγδάτη στο Ντουμπάι, αλλά ένας αξιωματούχος της Iraqi Airways, μιλώντας ανώνυμα, επιβεβαίωσε ότι η αρκούδα μεταφέρθηκε στην ιρακινή πρωτεύουσα.

Το όνομα και το είδος της αρκούδας δεν έχουν δημοσιοποιηθεί. Η διατήρηση αρπακτικών ζώων ως κατοικίδια στο Ιράκ - ειδικά στη Βαγδάτη - έχει γίνει δημοφιλής συνήθεια μεταξύ των πλουσίων και οι αρχές αγωνίζονται να επιβάλουν νομικές διατάξεις για την προστασία των άγριων ζώων.

Η αστυνομία της Βαγδάτης έχει καλέσει επανειλημμένα τους πολίτες να βοηθήσουν τις αρχές για να μην αφήνονται ελεύθερα τα ζώα στους δρόμους της πόλης ή να καταλήγουν ως εξωτικά γεύματα σε εστιατόρια, αναφέροντας τέτοιες περιπτώσεις.

Αν και δεν είναι ένα συχνό φαινόμενο στα αεροπορικά ταξίδια δεν είναι η πρώτη φορά που μια αρκούδα προκαλεί καθυστερήσεις στο αεροδρόμιο. Το 2021 μια άγρια καφέ αρκούδα διέκοψε τις πτήσεις σε μια πόλη στη βόρεια Ιαπωνία και τραυμάτισε τέσσερις ανθρώπους πριν σκοτωθεί από τις αρχές.