ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: 5χρονη ορειβάτης θέλει να κατακτήσει την υψηλότερη κορυφή της βόρειας Αφρικής

Μικρή ορειβάτης καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο
Μικρή ορειβάτης καταρρίπτει το ένα ρεκόρ μετά το άλλο

Ένα πεντάχρονο κορίτσι από τη Βρετανία στοχεύει να σπάσει νέο ρεκόρ, σκαρφαλώνοντας μαζί με τον μπαμπά της στο ψηλότερο σημείο της βόρειας Αφρικής.

Η Σέρεν Πράις έγινε το νεότερο άτομο που ολοκλήρωσε την πρόκληση των τριών κορυφών του Ηνωμένου Βασιλείου σε λιγότερο από 48 ώρες πέρυσι. Φαίνεται όμως πως η ανάβαση στα τρία ψηλότερα σημεία της Σκωτίας, της Αγγλίας και της Ουαλίας δεν ήταν αρκετή με αποτέλεσμα η Σέρεν και ο πατέρας της Γκλιν Πράις, 44 ετών, να σχεδιάζουν τώρα να ανέβουν στο όρος Toubkal στο Μαρόκο.

Η μικρή εξερευνήτρια ξεκίνησε από τις τρεις κορυφές της Ουαλίας μόλις τριών ετών. Στη συνέχεια, τον περασμένο Δεκέμβριο και σε ηλικία πέντε ετών,η ίδια και ο πατέρας της, περπάτησαν στα Ben Nevis, Scafell Pike και Yr Wyddfa, επίσης γνωστό ως Snowdon.

Η Σέρεν είπε ότι τα αγαπημένα της μέρη αυτής της πρόκλησης των 37 χιλιομέτρων ήταν «η θέα» και «να είμαι με τον μπαμπά μου». Στη συνέχεια σχεδιάζουν να σκαρφαλώσουν στο Toubkal, στην οροσειρά του Άτλαντα στο Μαρόκο.

Όταν σχεδίαζε να αναρριχηθεί στις τρεις υψηλότερες κορυφές της Σκωτίας, της Αγγλίας και της Ουαλίας, η οικογένεια Πραίς αποφάσισε να το χρησιμοποιήσει ως ευκαιρία για συγκέντρωση χρημάτων για έναν ειδικό σκοπό.

Ήθελαν να δώσουν κάτι πίσω καθώς η Σέρεν χρειάστηκε θεραπεία στο Νοσοκομείο Παίδων του Μπέρμιγχαμ ως πρόωρο νεογέννητο. «Έκαναν θαύματα», είπε ο πρώην πυροσβέστης Γκλιν, από το Llangennech του Carmarthenshire. «Είναι ένα λαμπρό νοσοκομείο».

Ξεκινώντας με στόχο να μαζέψει 100 λίρες, συγκέντρωσε αντ' αυτού πάνω από 7.000 λίρες καθώς το ζευγάρι επέμενε σε έντονες χειμερινές καιρικές συνθήκες και θερμοκρασίες έως -18C τον Δεκέμβριο. Η Σέρεν προκρίθηκε στα βραβεία JustGiving στο Roundhouse του Λονδίνου στις 25 Σεπτεμβρίου.

Έχει ήδη επιλέξει ένα «φόρεμα πριγκίπισσας» για να φορέσει στην τελετή και ανυπομονεί περισσότερο για «την μπάλα και τον χορό» μετά. Όταν μεγαλώσει θέλει να γίνει γιατρός και ροκ σταρ, ενώ βοήθησε μια...συνάδελφο ορειβάτισσα που είχε ανάγκη στο Ben Nevis κατά τη διάρκεια της πρόκλησης των Τριών Κορυφων.

Αφού εντόπισε τη γυναίκα να υποφέρει από εξάντληση, ειδοποίησε τον πατέρα της λέγοντας «Μπαμπά, πρέπει να βοηθήσουμε». Η ίδια και ο πατέρας της κάλεσαν διασώστες και βοήθησαν καθώς η πεζοπόρος μεταφέρθηκε σε μια τοποθεσία όπου ήταν ασφαλές να προσγειωθεί ένα ελικόπτερο. «Της δώσαμε την τελευταία μας Lucozade και οδηγήθηκε κάτω», θυμάται η Σέρεν

«Σκεφτήκαμε ότι θα ήταν μια καλή εμπειρία για τη Σερέν και μια καλή ευκαιρία για εκείνη να συγκεντρώσει χρήματα για την φιλανθρωπική οργάνωση που είχε επιλέξει», λέει ο πατέρας της