ΚΟΣΜΟΣ

Θρίλερ στη Φλόριντα: Ράπερ βρέθηκε νεκρός σε σφραγισμένο βαρέλι - Τι εξετάζουν οι αρχές

Ο ράπερ Javonnta Murphy που βρέθηκε δολοφονημένος σε παραλία της Φλόριντα
Ο ράπερ Javonnta Murphy που βρέθηκε δολοφονημένος σε παραλία της Φλόριντα

ΗΠΑ: Οι αρχές ερευνούν αν ο θάνατος ενός μουσικού που βρέθηκε γυμνός σε βαρέλι σε παραλία της Φλόριντα, συνδέεται με τη δολοφονία του ανερχόμενου ράπερ Pop Smoke τον Φεβρουάριο του 2020

Οι αρχές διερευνούν εάν ο άνδρας του οποίου το γυμνό σώμα βρέθηκε παραγεμισμένο σε ένα βαρέλι σε παραλία της Φλόριντα σκοτώθηκε ως αντίποινα για τη δολοφονία του ράπερ Pop Smoke το 2020.

Το θύμα, που ταυτοποιήθηκε ως Javonnta Murphy, ένας 32χροος τραγουδιστής και τραγουδοποιός από το Sylmar της Καλιφόρνια, πυροβολήθηκε στο κεφάλι, σύμφωνα με την ιατροδικαστική έκθεση νεκροψίας. Το γυμνό του σώμα ανακαλύφθηκε μέσα σε ένα σφραγισμένο βαρέλι που επέπλεε, ανοιχτά της παραλίας Malibu Lagoon State Beach στις 31 Ιουλίου.

Το θύμα ήταν ο μεγαλύτερος αδερφός του Jaquan Murphy, ο οποίος ήταν ένας από τους πέντε υπόπτους που συνελήφθησαν για τη δολοφονία του 20χρονου ράπερ Pop Smoke τον Φεβρουάριο του 2020 κατά τη διάρκεια μιας ληστείας στο σπίτι του, ανέφερε το TMZ. Ο Jaquan Murphy, τότε 21 ετών, κατηγορήθηκε αρχικά για απόπειρα ανθρωποκτονίας στη δολοφονία του ράπερ, αλλά αργότερα απαλλάχθηκε.

Οι αστυνομικοί του Λος Άντζελες εξετάζουν τώρα την πιθανότητα η δολοφονία του Javonnta Murphy να ήταν πράξη εκδίκησης , σύμφωνα με πηγές επιβολής του νόμου του TMZ. Πιστεύουν ότι ο Pop Smoke, ο οποίος γεννήθηκε ως Bashar Barakah Jackson, σκοτώθηκε σε μια εισβολή στο σπίτι αφού αποκάλυψε την τοποθεσία του σπιτιού που νοίκιαζε στο AirBnB σε αναρτήσεις στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Ο ράπερ είχε δημοσιεύσει φωτογραφίες του να ποζάρει δίπλα σε μια πισίνα στην πίσω αυλή, μαζί με μια εικόνα του ορίζοντα του Λος Άντζελες. Σε άλλη ανάρτηση, ο ερμηνευτής ή ένα μέλος της συνοδείας του, μοιράστηκε μια φωτογραφία μιας τσάντας δώρου με ετικέτα τη διεύθυνση Hollywood Hills. Ένα άλλο στιγμιότυπο έδειχνε τον Pop Smoke να στέκεται δίπλα σε ένα Range Rover, με τη διεύθυνση της ενοικίασης να είναι εν μέρει ορατή πίσω του.

Τις πρώτες πρωινές ώρες της 19ης Φεβρουαρίου του 2020, πέντε ύποπτοι - ένας εκ των οποίων μασκοφόρος και οπλισμένος με όπλο - εισέβαλαν στο σπίτι και έριξαν σφαίρες, σκοτώνοντας τον νεαρό ράπερ.

Οι ληστές λέγεται ότι τράπηκαν σε φυγή με το Rolex του στιχουργού που ήταν διακοσμημένο με διαμάντια και το οποίο αργότερα πούλησαν για 2.000 δολάρια. Το Αστυνομικό Τμήμα του Λος Άντζελες είχε δηλώσει προηγουμένως ότι οι ύποπτοι πιστεύεται ότι ήταν μέλη μιας συμμορίας του South L.A.

Τρεις από τους υπόπτους που συνελήφθησαν 6 μήνες αργότερα αναγνωρίστηκαν ως Jaquan Murphy, Corey Walker, 19 ετών, και Keandre Rodgers, 18 ετών. Οι δύο άλλοι ύποπτοι περιγράφηκαν μόνο ως ένα 15χρονο αγόρι και ένα 17χρονο αγόρι. Η αστυνομία είχε πει στο παρελθόν ότι ήταν ο 15χρονος που αντιμετώπισε τον Pop Smoke στο ντους, τον απείλησε με πιστόλι και στη συνέχεια τον πυροβόλησε τρεις φορές. Ο Jaquan Murphy, 24 ετών σήμερα, περιμένει να δικαστεί για έναν άσχετο φόνο στην κομητεία του Λος Άντζελες, ανέφερε το TMZ.

Ο μεγαλύτερος αδερφός του, Javonnta Murphy, ήταν ένας επίδοξος καλλιτέχνης hip-hop που μόλις είχε μετακομίσει στο πρώτο του διαμέρισμα στο Sylmar πριν σκοτωθεί, σύμφωνα με έναν οικογενειακό φίλο. Ο Πάτρικ Νέλσον είπε στους Los Angeles Times ότι ο Javonnta δεν εμπλεκόταν σε δραστηριότητες συμμοριών και δεν είχε γνωστούς εχθρούς.

Παραμένει άγνωστο πότε σκοτώθηκε ο 32χρονος καλλιτέχνης προτού εμφανιστεί το σώμα του στην παραλία του Μαλιμπού, αλλά πηγές από το τμήμα του σερίφη της κομητείας του Λος Άντζελες είπαν ότι «δεν φαινόταν αποσυντεθειμένο ή δεν φαινόταν να είναι εκεί για πολύ καιρό». Μέχρι στιγμής, δεν έχει γίνει καμία σύλληψη σε σχέση με τη δολοφονία του Javonnta Murphy.