ΚΟΣΜΟΣ

Φρίκη στη Νέα Υόρκη: Γιατρός νάρκωνε και βίαζε ασθενείς του - Κινηματογραφούσε τις πράξεις του

Tο νοσοκομείο όπου διέπραξε τα εγκλήματά του ο γιατρός
Tο νοσοκομείο όπου διέπραξε τα εγκλήματά του ο γιατρός

Ένας γιατρός στη Νέα Υόρκη κατηγορείται ότι βίαζε αναίσθητες ασθενείς του και κινηματογραφούσε τις αποτρόπαιες πράξεις του 

Ο Zι Άλαν Τσενγκ, 33 ετών, ήταν γαστρεντερολόγος που εργαζόταν στο NewYork-Presbyterian Queens. Τον Δεκέμβριο του 2022 κατηγορήθηκε για βιασμό αφού μια πρώην φίλη του τον κατηγόρησε ότι της έδωσε ναρκωτικά, της επιτέθηκε και στη συνέχεια κινηματογραφούσε το περιστατικό.

Η δράση του ήρθε στο φως όταν βρήκε βίντεο με τη δική της επίθεση στο τηλέφωνό του, όπως επίσης και υλικό από τους βιασμούς άλλων γυναικών που γυρίστηκε μέσα στο νοσοκομείο. Χθες (7/8) εμφανίστηκε στο δικαστήριο του Κουίνς, αντιμέτωπος με 50 κατηγορίες.

Η πρώην φίλη που ξεσκέπασε το αποτρόπαιο έργο του, κατηγόρησε τον Τσενγκ ότι χρησιμοποίησε μια μάσκα K-N95 γεμάτη με βαμβακερές μπάλες εμποτισμένες σε αναισθητικό υγρό. Η αστυνομία άρχισε να ερευνά τον ισχυρισμό της και ο γιατρός συνελήφθη και απολύθηκε από το νοσοκομείο όπου εργαζόταν.

Τη Δευτέρα, το μέγεθος της διαφθοράς του έγινε σαφές, με τους εισαγγελείς να ισχυρίζονται ότι επιτέθηκε σε πολλές γυναίκες ηλικίας μεταξύ 19 και 47 ετών στο σπίτι του στην Αστόρι, στο νοσοκομείο που δούλευε καθώς επίσης και σε όλη τη Νέα Υόρκη, το Λας Βέγκας, το Σαν Φρανσίσκο και την Ταϊλάνδη.

Έξι γυναίκες εμφανίζονται στα βίντεο, αλλά οι εισαγγελείς πιστεύουν ότι μπορεί να υπάρχουν περισσότερες. Η Μελίντα Κατς, η εισαγγελέας του Κουίνς, προέτρεψε όποιον έχει πιθανές πληροφορίες για άλλα θύματα να εμφανιστεί, λέγοντας ότι τα στοιχεία υποδεικνύουν «ένα σεξουαλικό αρπακτικό του χείριστου είδους, έναν κατά συρροή βιαστή». Είπε ότι ήταν έτοιμος να σπάσει «κάθε πρότυπο ανθρώπινης ευπρέπειας».

Μετά την επίθεση τον Δεκέμβριο του 2022, έγινε έφοδος στο σπίτι του Τσενγκ και η αστυνομία βρήκε ναρκωτικά όπως φαιντανύλη, κεταμίνη, LSD και αρκετά αναισθητικά που χρησιμοποιούνται συνήθως σε χειρουργεία, καθώς και υλικό με δεκάδες άλλες ηχογραφήσεις στο σπίτι του. Οι επιθέσεις πιστεύεται ότι χρονολογούνται από το 2021.

Σε μια περίπτωση, ο Τσενγκ κατηγορείται ότι βιντεοσκοπούσε τον εαυτό του να χαϊδεύει μια 37χρονη ασθενή καθώς βρισκόταν αναίσθητη στο νοσοκομείο Queens το 2021. Λίγο αργότερα, είπαν οι εισαγγελείς, βίασε μια γυναίκα την οποία γνώρισε σε μια εφαρμογή γνωριμιών και κινηματογράφησε την επίθεση.

Στο βίντεο, ένα μικρό καφέ μπουκάλι ήταν ορατό στο κρεβάτι του, σύμφωνα με τις αρχές, οι οποίες είπαν ότι είχαν βρει ένα παρόμοιο μπουκάλι από το διαμέρισμά του που περιείχε ισχυρό αναισθητικό. Την ίδια χρονιά, κατηγορείται ότι βίασε μια 19χρονη που πήγε στο νοσοκομείο μια ημέρα πριν από την προγραμματισμένη αφαίρεση της χοληδόχου κύστης της.

Είπε ότι ο Τσενγκ της έκανε απροσδόκητα ένεση με μια ουσία που την έκανε να αποκοιμηθεί και «όταν ξύπνησε [ο γιατρός] δεν ήταν πια στο [στο] δωμάτιο». Ένιωθε «ακραίο πόνο στο κάτω μέρος της κοιλιάς της».

Και η ίδια και η μητέρα της φοβήθηκαν ότι θα μπορούσε να είχε δεχτεί σεξουαλική επίθεση, αλλά είπε στους κοινωνικούς λειτουργούς ότι δεν ήξερε τι είχε συμβεί ενώ ήταν αναίσθητη. Ο δικηγόρος τους είπε σε τοπικά μέσα ότι το νοσοκομείο «συνωμότησε για να καλύψει την επίθεσή της παραλείποντας να της πει τι είχε συμβεί, αποτυγχάνοντας να την εξετάσει ή να τη θεραπεύσει για την παράνομη και επικίνδυνη ένεση ναρκωτικών που της είχε χορηγηθεί και αρνούμενο να καλέσει την αστυνομία».

«Τα εγκλήματα που διαπράχθηκαν από αυτό το άτομο είναι ειδεχθή, απεχθή και μια θεμελιώδης προδοσία της αποστολής μας και της εμπιστοσύνης των ασθενών μας. Είμαστε συγκλονισμένοι και βαθιά λυπημένοι για όσα έχουν υποστεί αυτά τα θύματα και οι οικογένειές τους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του νοσοκοκομείου New York-Presbyterian. Ο Τσενγκ απολύθηκε πριν από έξι μήνες, δηλώνει αθώος και κρατείται στη φυλακή του Rikers Island στη Νέα Υόρκη