ΚΟΣΜΟΣ

Γκάφα από την Τεχνητή Νοημοσύνη - Αναγνώρισε έγκυο 8 μηνών ως ύποπτη ληστείας

Γκάφα από την Τεχνητή Νοημοσύνη - Αναγνώρισε έγκυο 8 μηνών ως ύποπτη ληστείας

Η αστυνομία του Ντιτρόιτ ζήτησε «συγγνώμη» για το λάθος

Μπορεί η Τεχνητή Νοημοσύνη να χαρακτηρίζεται ως το μέλλον, ωστόσο τα λάθη και μάλιστα ολκής, δεν λείπουν προκαλώντας προβλήματα.

Τελευταίο παράδειγμα η σύλληψη μιας 32χρονης από την αστυνομία του Ντιτρόιτ, σύμφωνα με το Associated Press, καθώς το σύστημα Τεχνητής Νοημοσύνης την υπέδειξε ως ύποπτη ληστείας. Μόνο, που όταν η ληστεία πραγματοποιήθηκε η γυναίκα ήταν οκτώ μηνών έγκυος!

«Θα πρέπει να διασφαλίσουμε ότι δεν θα επαναληφθεί κάτι τέτοιο» δήλωσε σύμφωνα με το Associated Press ο επικεφαλής της αστυνομίας της πόλης Τζέιμς Ουάιτ.

Το περιστατικό ωστόσο δεν είναι μεμονωμένο, καθώς η αστυνομία του Ντιτρόιτ έχει δεχτεί ήδη δυο αγωγές για παρόμοιες υποθέσεις!

Η απίθανη ιστορία ξεκινά με την Πόρσα Γούντραφ, να συλλαμβάνεται τον περασμένο Φεβρουάριο την ώρα που ετοίμαζε τα παιδιά για το σχολείο.

Το σύστημα την αναγνώρισε ως ύποπτη για ληστεία και κλοπή οχήματος που είχε αναφερθεί έναν μήνα νωρίτερα. Τα δεδομένα που άντλησε ωστόσο από τις κάμερες ασφαλείας βενζινάδικου δεν ήταν τα σωστά.

Αποτέλεσμα ήταν να συλληφθεί η 32χρονη ωστόσο το θύμα της ληστείας είπε στους εμβρόντητους αστυνομικούς πως ο δράστης δεν ήταν... έγκυος!

Ο επικεφαλής της αστυνομίας διαβεβαίωσε ότι στο εξής οι εικόνες προσώπων που αναγνωρίζονται με ΑΙ δεν θα χρησιμοποιούνται για αναγνώριση υπόπτων από θύματα παράνομων ενεργειών.

«Στο εξής δύο αστυνομικοί θα πρέπει να ελέγχουν τα εντάλματα σύλληψης σε υποθέσεις στις οποίες χρησιμοποιείται η τεχνολογία», πρόσθεσε.