ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά βόρεια της Σκωτίας

Βρετανικά μαχητικά Typhoon αναχαίτισαν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά βόρεια της Σκωτίας

Βρετανία: Μαχητικά Typhoon της βρετανικής Πολεμικής Αεροπορίας αναχαίτισαν σήμερα δύο ρωσικά βομβαρδιστικά αεροσκάφη ναυτικής περιπολίας σε διεθνή εναέριο χώρο βόρεια της Σκωτίας, εντός της βόρειας περιοχής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ, ανακοίνωσε το Λονδίνο.

 

«Πιλότοι απογειώθηκαν με αεροσκάφη Typhoon για να αναχαιτίσουν δύο ρωσικά βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς σήμερα το πρωί, παρακολουθώντας τα καθώς περνούσαν βόρεια από τους Νήσους Σέτλαντ, έτοιμοι να αντιμετωπίσουν οποιαδήποτε πιθανή απειλή στην επικράτεια του Ηνωμένου Βασιλείου», δήλωσε ο Βρετανός υπουργός Ενόπλων Δυνάμεων Τζέιμς Χίπεϊ.

Η βρετανική κυβέρνηση ανέφερε ότι τα Typhoon αναπτύσσονται τακτικά για τέτοια περιστατικά για την ασφάλεια και την προστασία του βρετανικού εναέριου χώρου.

Βρετανοί πιλότοι ηγήθηκαν επίσης πρόσφατα της αποστολής εναέριας αστυνόμευσης του ΝΑΤΟ στην Εσθονία, όπου πραγματοποιήθηκαν περισσότερες από 50 παρόμοιες αναχαιτίσεις, πρόσθεσε.

Νωρίτερα σήμερα, η Ρωσία τόνισε ότι ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά πραγματοποίησαν πτήσεις ρουτίνας πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Δανία: Αναχαίτισε ρωσικά βομβαρδιστικά με κατεύθυνση τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Το Αζερμπαϊτζάν κατηγορεί την Αρμενία για συσσώρευση στρατιωτικών δυνάμεων κατά μήκος των συνόρων

Τραγωδία δίχως τέλος στην Ινδία - 41 οι νεκροί από τις κατολισθήσεις στα Ιμαλάια