ΚΟΣΜΟΣ

Δανία: Αναχαίτισε ρωσικά βομβαρδιστικά με κατεύθυνση τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ

Δανία: Αναχαίτισε ρωσικά βομβαρδιστικά με κατεύθυνση τον εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ
AP, φωτογραφία αρχείου.

Ξαφνική κινητικότητα, πάνω από τον εναέριο χώρο της Συμμαχίας.

Η Αεροπορία της Δανίας αναχαίτισε δύο ρωσικά βομβαρδιστικά που εντοπίσθηκαν πάνω από τη χώρα και πετούσαν προς τον ολλανδικό εναέριο χώρο του ΝΑΤΟ, σύμφωνα με την Ολλανδική Βασιλική Αεροπορία.

Ακόμη, προστέθηκε στην ενημέρωση ότι ολλανδικά F–16 κλήθηκαν σε δράση σήμερα το πρωί (14/08), όμως, τα ρωσικά βομβαρδιστικά αναχαιτίσθηκαν προτού προλάβουν να εισέλθουν στον ολλανδικό εναέριο χώρο και επέστρεψαν στη βάση τους.

Εκπρόσωπος της Ολλανδικής Βασιλικής Αεροπορίας ανέφερε ότι τα αεροπλάνα αναχαιτίζονται όταν δεν έχουν μοναδικό κωδικό αναγνώρισης, δεν παρέχουν σχέδιο πτήσης και δεν υπάρχει αμφίδρομη συνομιλία. Επιπλέον, υποστήριξε ότι «δεν είναι σπάνιο φαινόμενο, τα ρωσικά αεροπλάνα να παραβιάζουν τον εναέριο χώρο μίας ευρωπαϊκής χώρας ή να τον πλησιάζουν».

Ρωσία: Οι ισχυρισμοί του Υπουργείου Άμυνας

Σήμερα (14/08), η Μόσχα ανακοίνωσε ότι ένα ρωσικό μαχητικό MIG–29 απογειώθηκε ώστε να αναχαιτίσει νορβηγικό στρατιωτικό αεροσκάφος, καθώς το τελευταίο πλησίαζε τον ρωσικό εναέριο χώρο πάνω από τη Θάλασσα Μπάρεντς στον Αρκτικό Ωκεανό.

«Καθώς πλησίαζε το ρωσικό μαχητικό, το ξένο στρατιωτικό αεροσκάφος έκανε αναστροφή», επεσήμανε το Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας, προσθέτοντας ότι το νορβηγικό αεροσκάφος αναγνωρίσθηκε ως ένα Boeing P–8A “Poseidon”, αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας.

Αρκτική: Βομβαρδιστικά του ρωσικού στρατού πέταξαν πάνω από διεθνή ύδατα

Στρατηγικά βομβαρδιστικά των ρωσικών δυνάμεων πραγματοποίησαν πτήσεις πάνω από διεθνή ύδατα στην Αρκτική, σύμφωνα με σημερινή (14/08) ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της χώρας.

Η Ρωσία πραγματοποιεί συχνά πτήσεις με βομβαρδιστικά μεγάλου βεληνεκούς Tu–160 και Tu–95МS, τα οποία είναι ικανά να μεταφέρουν πυρηνικούς πυραύλους «Κρουζ», πάνω από διεθνή ύδατα.

«Όλες οι πτήσεις πραγματοποιήθηκαν σε αυστηρή συμμόρφωση με τους διεθνείς κανονισμούς εναέριου χώρου», σύμφωνα με το Υπουργείο, συμπληρώνοντας ότι η μεγαλύτερη πτήση διήρκεσε περισσότερες από επτά ώρες.

Σχετικές ειδήσεις