ΚΟΣΜΟΣ

Maestro: Αντιδράσεις για τη μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ στη νέα του ταινία

Μπράντλεϊ Κούπερ

Παρά την περιέργεια για το πώς θα ενσαρκώσει ο διάσημος ηθοποιός τον καταξιωμένο συνθέτη, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήδη από την πρώτη γεύση της ταινίας που δόθηκε με το τρέιλερ, ήταν η προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ 

Το τρέιλερ της ταινίας «Maestro» με πρωταγωνιστή τον Μπράντλεϊ Κούπερ, για τη βιογραφική ταινία του Λέοναρντ Μπερνστάιν, κυκλοφόρησε στις 15 Αυγούστου. Ωστόσο, κάτι ασυνήθιστο τράβηξε την προσοχή.

Η ταινία «Maestro» περιγράφεται ως μια «ατρόμητη ιστορία αγάπης» μεταξύ του διάσημου μουσικού συνθέτη, τον οποίο υποδύεται ο Μπράντλεϊ Κούπερ και της συζύγου του, Φελίσια Μοντελέγκρε Κον Μπερνστάιν, την οποία παίζει η Κάρεϊ Μάλιγκαν.

Παραγωγοί είναι οι Στίβεν Σπίλμπεργκ και Μάρτιν Σκορσέζε, ενώ τη σκηνοθεσία έχει αναλάβει ο ίδιος ο Μπράντλεϊ Κούπερ.

Παρά την περιέργεια για το πώς θα ενσαρκώσει ο διάσημος ηθοποιός τον καταξιωμένο συνθέτη, αυτό που τράβηξε τα βλέμματα ήδη από την πρώτη γεύση της ταινίας που δόθηκε με το τρέιλερ, ήταν η προσθετική μύτη του πρωταγωνιστή, με πολλούς να κάνουν λόγο για «εβραιόφατσα» και να εξελίσσεται σε μια μεγάλη διαδικτυακή διαμάχη.

Μεταξύ αυτών που έσπευσαν να σχολιάσουν ήταν και η Εβραία ηθοποιός Τρέισι Άν Όμπερμαν, η οποία ανέφερε: «Ο Μπράντλεϊ Κούπερ είναι σε θέση να υποδυθεί τον Elephant Man χωρίς προσθετικά, θα πρέπει να είναι σε θέση να υποδυθεί και έναν Εβραίο χωρίς να χρειάζεται προσθετικά – ειδικά μια "εβραϊκή" μύτη».

«Μόλις είδα μια φωτογραφία του πραγματικού Λέοναρντ Μπερνστάιν… η μεγάλη αντισημιτική προσθετική μύτη του Μπράντλεϊ Κούπερ σίγουρα δεν ήταν απαραίτητη...» σχολίασε ένας άλλος λογαριασμός, ενώ ένας τρίτος πρόσθεσε: «Χρησιμοποιεί όλα αυτά τα τεχνάσματα για να κερδίσει ένα Όσκαρ».

«Φαίνεται εντελώς περιττό να πάει προς αυτή την κατεύθυνση δεδομένης της αλλόκοτης ομοιότητας» ήταν ένα από τα σχόλια και ένας άλλος διαδικτυακός λογαριασμός σημείωσε: «Ο πραγματικός Λέοναρντ Μπερνστάιν δεν είχε την αστεία μύτη που φοράει ο Κούπερ».

Σχετικά με την ταινία
Ο Κούπερ, επίσης, έγραψε το σενάριο μαζί με τον βραβευμένο με Όσκαρ σεναριογράφο Τζος Σίνγκερ, ενώ ήταν σε στενή συνεργασία με τα παιδιά του συνθέτη, Τζέιμι, Αλεξάντερ και Νίνα.

Η ταινία θα αφορά μια περίοδο ζωής 30 χρόνων και θα εστιάζει στην περίπλοκη ιστορία του γάμου του Μπερνστάιν με την ηθοποιό Φελίσια Μοντελέγκρε εν μέσω των πολλών σχέσεων που είχε με άνδρες.

Ο αγαπημένος μουσικός συνθέτης πέθανε σε ηλικία 72 ετών στο διαμέρισμά του στο Upper West Side μόλις πέντε ημέρες πριν από την συνταξιοδότησή του το 1990.

Η ταινία θα κάνει πρεμιέρα στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου της Βενετίας τον Σεπτέμβριο. Θα κυκλοφορήσει στους κινηματογράφους τον Νοέμβριο και θα προβάλλεται στην πλατφόρμα του Netflix από τις 20 Δεκεμβρίου.