ΚΟΣΜΟΣ

Η Ryanair σφάζει με... το γάντι το Βρετανικό Μουσείο: «Κουλτούρα της εταιρείας» η κλοπή!

Η Ryanair σφάζει με... το γάντι το Βρετανικό Μουσείο: «Κουλτούρα της εταιρείας» η κλοπή!

Η Ryanair ειρωνεύεται και πετάει «καρφιά» κατά του Βρετανικού Μουσείου, έπειτα από το περιστατικό αρχαιοκαπηλείας από στέλεχός του.

H Ryanair συγκεκριμένα αναπαρήγαγε την είδηση από το BBC γράφοντας λακωνικά: «Embracing company culture», δηλαδή… «υιοθετώντας την κουλτούρα της εταιρείας».


Ο υπαινιγμός είναι ότι όπως ακριβώς το Βρετανικό Μουσείο έχει παράδοση να... κλέβει τα εκθέματά του από άλλες χώρες όπως η Ελλάδα, έτσι έκανε και το στέλεχός της…

Σημειώνεται ότι η αεροπορική εταιρεία έχει παράδοση στα ευρηματικά tweets που σχολιάζουν την επικαιρότητα, κάτι που απέδειξε και αυτή τη φορά. Την Πέμπτη δόθηκε στη δημοσιότητα η ταυτότητα του στελέχους του Βρετανικού Μουσείου που απολύθηκε μετά από την έναρξη έρευνας για πολύτιμα κειμήλια της της συλλογής του που είχαν «εξαφανιστεί, κλαπεί ή υποστεί φθορές».

Πρόκειται για τον Πίτερ Τζον Χιγκς (φωτό) 56 ετών, ο οποίος εργαζόταν στο Βρετανικό Μουσείο επί 35 χρόνια, και ήταν ανώτερος επιμελητής του μουσείου, με εξειδίκευση στο τμήμα που σχετίζεται με τους αρχαίους ελληνικούς θησαυρούς. Ο Χιγκς φέρεται να είναι το μέλος του προσωπικού που έβαζε προς πώληση τα ανεκτίμητης αξίας αντικείμενα στο eBay.