ΚΟΣΜΟΣ

Τέξας: Τρόμος σε πτήση - Αεροπλάνο έπιασε φωτιά, αμέσως μετά την απογείωση (vid)

Τέξας: Τρόμος σε πτήση - Αεροπλάνο έπιασε φωτιά, αμέσως μετά την απογείωση (vid)

Στιγμές αγωνίας στον αέρα για τους επιβάτες πτήσης από το Χιούστον προς το Κανκούν του Μεξικού

Αναγκαστική προσγείωση λίγο μετά την απογείωσή του από το Τέξας, πραγματοποίησε αεροπλάνο τηςτης Southwest Airlines, καθώς έπιασε φωτιά στον αέρα.

Συγκεκριμένα, το αεροσκάφος, Boeing 737, κατευθυνόταν από το Χιούστον του Τέξας προς το Κανκούν στο Μεξικό, όταν ο κινητήρας του τυλίχθηκε στις φλόγες λίγο μετά την απογείωση την Τρίτη (15 Αυγούστου).

Επιβάτες του αεροπλάνου που βίωσαν στιγμές αγωνίας κατέγραψαν τη φωτιά με τα κινητά τους τηλέφωνα.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας που εδρεύει στο Ντάλας, το αεροπλάνο επέστρεψε «με ασφάλεια» στο αεροδρόμιο William P. Hobby στο πλαίσιο της προσγείωσης. «Το αεροσκάφος προσγειώθηκε με ασφάλεια και τέθηκε εκτός λειτουργίας για επανεξέταση», πρόσθεσε η αεροπορική εταιρεία. «Ένα διαφορετικό αεροσκάφος συνέχισε την πτήση προς το Κανκούν χθες το βράδυ και εκτιμούμε την υπομονή και την υποστήριξη των πελατών μας».

«Ευχαριστούμε τους πιλότους της πτήσης 307 Houston-Cancun της Southwest Airlines που μας επέστρεψαν στο έδαφος μετά την απώλεια ενός κινητήρα», έγραψε στο twitter ένας επιβάτης.

Ο μηχανολόγος μηχανικός, Andrew Sandino, που παρακολούθηκε την τρομακτική σκηνή από το έδαφος, δήλωσε στο NBC News: «Παρατήρησα μεγάλα μαύρα σύννεφα καπνού να βγαίνουν από τον δεξιό κινητήρα και στη συνέχεια άρχισε να εκτοξεύει μεγάλες σφαίρες φωτιάς και το αεροπλάνο μετακινούνταν μπρος-πίσω, από πλευρά σε πλευρά, αρκετά έντονα». «Σκεφτόμουν ότι το αεροπλάνο μπορεί να συντριβεί», αποκάλυψε. «Αν αυτός ο κινητήρας εκραγεί εντελώς και στείλει θραύσματα παντού, το αεροπλάνο θα εκραγεί και θα χτυπήσει στο έδαφος».

Η πτήση 307 φέρεται να ήταν στον αέρα συνολικά μόνο για 27 λεπτά, σύμφωνα με τα στοιχεία της Flight Aware, προτού οι επιβάτες της επιστρέψουν με ασφάλεια στο έδαφος και μεταφερθούν σε ένα νέο αεροπλάνο που δεν έπιανε φωτιά.