ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Απετράπη επίθεση ουκρανικού drone με στόχο τη Μόσχα»

Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας: «Απετράπη επίθεση ουκρανικού drone με στόχο τη Μόσχα»
AP, φωτογραφία αρχείου.

Tο Υπουργείο Άμυνας της Ρωσίας υπογράμμισε ότι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος «συνετρίβη σε ακατοίκητη ζώνη».

Σήμερα (20/08), η Μόσχα ανέφερε ότι απέτρεψε ουκρανική επίθεση με τηλεκατευθυνόμενο μη επανδρωμένο αεροσκάφος που είχε στόχο τη ρωσική πρωτεύουσα και την ευρύτερη περιοχή, καθώς τέτοιου τύπου επιθέσεις στο ρωσικό έδαφος αυξάνονται στο πλαίσιο της αντεπίθεσης των δυνάμεων του Κιέβου.

«Γύρω στις 04:00 (τοπική ώρα και ώρα Ελλάδος), απετράπη μία απόπειρα του καθεστώτος του Κιέβου να πραγματοποιήσει τρομοκρατική επίθεση με drone στις υποδομές της Μόσχας και την περιοχή της Μόσχας. Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές», τονίσθηκε σε ανακοίνωση του Υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας. Το drone πετούσε «προς την κατεύθυνση της Μόσχας και συνετρίβη σε ακατοίκητη ζώνη», επισημάνθηκε.

«Θερμές ευχαριστίες στους στρατιωτικούς, για την εργασία αναχαίτισης», έγραψε ο Δήμαρχος της Μόσχας, Σεργκέι Σομπιάνιν, στα κοινωνικά δίκτυα.

Οι πτήσεις που κατευθύνονταν στα διεθνή αεροδρόμια Βνούκοβο και Ντομοντέντοβο «περιορίσθηκαν προσωρινά» κατά τη διάρκεια της περασμένης νύχτας (19η προς 20ή Αυγούστου), σύμφωνα με τη ρωσική υπηρεσία αερομεταφορών, Rosaviatsia και το πρακτορείο ειδήσεων Ria Novosti, πριν από μία ταχεία επιστροφή στην «κανονική λειτουργία» τους.

Μη επανδρωμένο αεροσκάφος της Ουκρανίας συνετρίβη στο Κουρσκ

Ένα drone «συνετρίβη στη στέγη του (σιδηροδρομικού) σταθμού. Μετά υπήρξε φωτιά, η οποία κατασβέστηκε στις 03:46. Η στέγη, η πρόσοψη και η πρώτη αποβάθρα καταστράφηκαν. Ακόμη, ως αποτέλεσμα του ωστικού κύματος, υπάρχουν ζημιές στην αίθουσα αναμονής και τη σήραγγα πεζών.

Περίπου πενήντα άνθρωποι βρίσκονταν στο σημείο, τη στιγμή της επίθεσης. Πέντε άνθρωποι τραυματίσθηκαν ελαφρώς από θραύσματα γυαλιών, τρεις από τους οποίους διεκομίσθησαν στο νοσοκομείο για εξετάσεις», όπως υποστήριξε ο Κυβερνήτης της περιοχής, Ρόμαν Στάροβοϊτ. Το Κουρσκ βρίσκεται στα σύνορα με την Ουκρανία.

Νοτιότερα, στην περιοχή Ροστόφ της Ουκρανίας, «δύο drones αναχαιτίσθηκαν από τη ρωσική αντιαεροπορική άμυνα· έπεσαν στην περιοχή μίας στρατιωτικής μονάδας στο Καμένσκ και η άλλη, ένα χιλιόμετρο βόρεια του Νοβοσαχτίνσκ. Δεν υπάρχουν θύματα ή ζημιές», όπως γνωστοποίησε ο Περιφερειακός Κυβερνήτης, Βασίλι Γκολούμπεφ.

Οι ουκρανικές επιθέσεις με μη επανδρωμένα αεροσκάφη σε μεθοριακές περιοχές και τη ρωσική πρωτεύουσα γίνονται ολοένα και συχνότερες τους τελευταίους μήνες, με πλήγματα κατ’ επανάληψη στην οικονομική συνοικία της Μόσχας.

Τον Μάιο, η Ρωσία ανέφερε ότι δύο ουκρανικά drones επιχείρησαν να επιτεθούν στο Κρεμλίνο. Κατά πάγια τακτική, το Κίεβο δεν προχωρά σε λεπτομέρειες αναφορικά με την προέλευση των επιθέσεων, αν και αξιωματούχοι έχουν εκφράσει δημοσίως ικανοποίηση για αυτές.

Σχετικές ειδήσεις