ΚΟΣΜΟΣ

Εξαπλώνεται η μανία του «Barbie Botox» - Η διαδικασία και οι κίνδυνοι

Εξαπλώνεται η μανία του «Barbie Botox» - Η διαδικασία και οι κίνδυνοι

Μετά την ταινία της Barbie πολλοί είναι αυτοί που θέλουν να της μοιάσουν και καταφεύγουν σε πλαστικούς χειρουργούς 

Πανικός επικρατεί με την Barbie μετά την ταινία που έχει «σπάσει» τα ταμεία. Η νέα τάση λέγεται Barbie botox και έχει κατακλύσει το διαδίκτυο.

Η διαδικασία, σύμφωνα με το MEGA, υποτίθεται ότι δημιουργεί μια πιο λεπτή σιλουέτα και πιο λεπτές γραμμές στο πάνω μέρος του σώματος.

Η διαδικασία του Barbie botox

Τυπικά είναι 80 μονάδες botox. 40 σε κάθε ένα από τους ώμους. Χρειάζεται δύο με τρεις εβδομάδες και κατά την διάρκεια αυτής της περιόδου θα παρατηρήσετε την μείωση των μυών σας, που θα σας δώσει αυτή την εικόνα της Barbie.

Πρόκειται για μία θεραπεία που επινοήθηκε αρχικά για την ανακούφιση των καταπονημένων όμως έχει καταλήξει να χρησιμοποιείται για αισθητικούς λόγους σε όλο τον κόσμο.

«Είναι η έγχυση βοτουνυλικής τοξίνης στον τραπεζοειδή μυ. Είναι ένας μυς που έχουμε στο ανώτερο τμήμα της ράχης στον αυχένα. Ο μυς αυτός έχει σχέση με την στήριξη του κεφαλιού και του χεριού», δήλωσε ο Πλαστικός χειρουργός, Γιώργος Σκούρας.

Οι κίνδυνοι του Barbie botox

Όμως τι κινδύνους επιφυλάσσει; Αν χρησιμοποιηθεί λάθος υλικό ή άλλη ποσότητα μπορεί να υπάρξει πρόβλημα με την στήριξη της κεφαλής και την κίνηση.

«Το barbie botox είναι γνωστό και δεν μπορώ να σας πω πόσοι άνθρωποι μιλάνε για αυτό».

Κοπέλες από όλο τον κόσμο, όπως η Ίζαμπελ Λουξ από την Φλόριντα, η οποία ήθελε να αδυνατίσει τους ώμους της ενόψει του γάμου της αλλά και άλλα κορίτσια ανεβάζουν στο διαδίκτυο βίντεο με το πριν και μετά την εμπνευσμένη από την δημοφιλή κούκλα αισθητική επέμβαση.

«Θα σας ξεναγήσω με την διαδικασία. Θα σας εξηγήσω πως ακριβώς αισθάνεστε για τις δυο πρώτες ημέρες, και μετά θα φτιάξω κι άλλα βίντεο καθώς θα φαίνονται τα αποτελέσματα».

«Είναι 4 εβδομάδες από όταν έκανα το Βarbie botox και σας υποσχέθηκα να σας ενημερώσω. Θα σηκώσω τα μαλλιά μου για να δείτε τον λαιμό μου».

Το hashtag «Barbie Botox» έχει πάνω από 7 εκατ. προβολές στο TikTok, με διάφορες κλινικές να καταγράφουν την διαδικασία και να «ανεβάζουν» τα σχετικά βίντεο με ροζ λεζάντες και λαμπερά emojis.