ΚΟΣΜΟΣ

Τρόμος στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ: Οκτώ άνθρωποι μαχαιρώθηκαν - Σε κρίσιμη κατάσταση 29χρονος

Τρόμος στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ
Τρόμος στο καρναβάλι του Νότινγκ Χιλ
Α.Ρ

Η τελευταία μέρα του καρναβαλιού στο Νότινγκ Χιλ «αμαυρώθηκε από σοβαρή βία», λέει η αστυνομία. Οκτώ άτομα μαχαιρώθηκαν με έναν 29χρονο άνδρα να νοσηλεύεται σε «κρίσιμη κατάσταση»

Η Μητροπολιτική Αστυνομία είπε ότι η τελευταία μέρα του καρναβαλιού στο Νότινγκ Χιλ «στιγματίστηκε από σοβαρή βία», αφού οκτώ άνθρωποι μαχαιρώθηκαν σε μια νύχτα. Οι ντετέκτιβ είχαν επαινέσει νωρίτερα τη «θετική» και «καλή» ατμόσφαιρα όλο το Σαββατοκύριακο, αλλά οι αστυνομικοί αναγκάστηκαν να δράσουν αφού το καρναβάλι κατέληξε σε βία.

Η αστυνομία είπε ότι ένας 29χρονος άνδρας βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση αφού μαχαιρώθηκε στην οδό Warfield Road, λίγο μετά τις 9 το βράδυ. Ωστόσο, πριν από αυτό το περιστατικό, υπήρξαν πολλά ακόμη μαχαιρώματα, ενώ ένας αστυνομικός...δαγκώθηκε.

Ένας 19χρονος μαχαιρώθηκε στο Ladbroke Grove λίγο πριν τις 8 το βράδυ και παραμένει σε σοβαρή αλλά σταθερή κατάσταση στο νοσοκομείο. Εν τω μεταξύ, άλλοι έξι άνδρες ηλικίας 18, 19, 20, 25, 28 και 40 ετών μαχαιρώθηκαν σε ξεχωριστά περιστατικά, έχοντας υποστεί τραύματα μη επικίνδυνα για τη ζωή τους.

Η Met είπε ότι πραγματοποίησε συνολικά 275 συλλήψεις κατά τη διάρκεια των δύο ημερών. Την Κυριακή, έγιναν 110 συλλήψεις για αδικήματα, όπως κατοχή επιθετικών όπλων, επιθέσεις σε αστυνομικούς, κατοχή ναρκωτικών και σεξουαλικά αδικήματα.

Εκατοντάδες χιλιάδες θαμώνες συγκεντρώθηκαν στο Κένσινγκτον για την «καρναβαλική κορύφωση» χθες, η οποία ξεκίνησε το πρωί με την παρέλαση των ενηλίκων υπό τους ήχους μίας γιορτής μουσικής. Διασημότητες όπως οι Lily Allen, Nick Grimshaw και ο Idris Elba, ο οποίος διοργάνωσε το δικό του DJ set, εθεάθησαν να απολαμβάνουν τη ζωντανή ετήσια γιορτή του πολιτισμού και της ιστορίας της Καραϊβικής.

Ομάδες του Δήμου συρρέουν τώρα στο δυτικό Λονδίνο για να σκουπίσουν και να τακτοποιήσουν σωρούς σκουπιδιών αφού δύο εκατομμύρια «γλεντζέδες» κατέβηκαν μαζικά για το φετινό καρναβάλι που είχε άσχημη κατάληξη. Ο Αναπληρωτής Βοηθός Επίτροπος Ade Adelekan, ο οποίος επέβλεψε την αστυνομική επιχείρηση, δήλωσε: «Είναι λυπηρό που για δεύτερη συνεχή χρονιά, το Καρναβάλι στιγματίστηκε από σοβαρή βία.

Κανείς δεν αμφισβητεί τη σημασία του Καρναβαλιού στο πολιτιστικό ημερολόγιο του Λονδίνου και η συντριπτική πλειοψηφία όσων ήρθαν είχαν μια θετική εμπειρία. Ωστόσο, δεν μπορούμε να παραβλέψουμε τα μαχαιρώματα, τις σεξουαλικές επιθέσεις και τις επιθέσεις σε αστυνομικούς.

Όπως κάνουμε μετά από οποιαδήποτε σημαντική επιχείρηση, θα επανεξετάζουμε τα γεγονότα των δύο τελευταίων ημερών και θα εξετάσουμε διεξοδικά τι μπορεί να χρειαστεί να αλλάξει τα επόμενα χρόνια»