ΚΟΣΜΟΣ

Οι «τελευταίες φωτογραφίες» του Πριγκόζιν: Οι selfie του πολέμαρχου στην Αφρική λίγο πριν το τέλος

prigozin

Λίγο μετά τις selfie με τους κατοίκους του Μπανγκούι, ο Πριγκόζιν αναχώρησε για το Μάλι

Οι τελευταίες φωτογραφίες του αρχηγού της Wagner Yevgeny Prigozhin , ο οποίος σκοτώθηκε σε αεροπορικό δυστύχημα κοντά στη Μόσχα την περασμένη εβδομάδα, εμφανίστηκαν στο διαδίκτυο.

Σύμφωνα με την Daily Mail, ο πρώην αρχηγός της Wagner τράβηξε selfies με ντόπιους που πιστεύεται ότι κατοικούν στο Bangui, την πρωτεύουσα της Κεντροαφρικανικής Δημοκρατίας. Μάλιστα λέγεται ότι η συγκεκριμένη πόλη είναι μία από τις περιοχές που έχουν αναπτυχθεί στρατεύματα της Wagner.

Ο Πριγκόζιν ο οποίος είχε αλλάξει τις στρατιωτικές του στολές με απλά πολιτικά ρούχα, περικυκλώθηκε από χαμογελαστούς ντόπιους που έδειχναν ενθουσιασμένοι από την συνάντηση με τον Ρώσο ολιγάρχη.

Λίγο μετά τις selfie με τους κατοίκους του Μπανγκούι, ο Πριγκόζιν αναχώρησε για το Μάλι, όπου φόρεσε για άλλη μια φορά στρατιωτική στολή και κρατώντας ένα τουφέκι μίλησε για τις προσπάθειες του ομίλου Wagner να «κάνει πιο ευτυχισμένη ολόκληρη την ήπειρο της Αφρικής».

«Δουλεύουμε... η θερμοκρασία είναι πάνω από 50 βαθμούς Κελσίου, όπως ακριβώς μας αρέσει... Ο Βάγκνερ κάνει τη Ρωσία μεγαλύτερη σε όλες τις ηπείρους και την Αφρική πιο ελεύθερη», δήλωσε.

Οι τελευταίες αυτές φωτογραφίες στα social media είναι οι πρώτες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας, μετά την επίσημη επιβεβαίωση του θανάτου του από τις ρωσικές αρχές το Σάββατο. Με αυτόν τον τρόπο αίρονται οι αμφιβολίες που υπήρχαν σχετικά με το εάν επέβαινε ή όχι ο Πριγκόζιν στο μοιραίο Embraer.