ΚΟΣΜΟΣ

Βρετανία: Με μία επίσκεψη στο Μπαρμπέρικο δώρο η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης

Βρετανία: Με μία επίσκεψη στο Μπαρμπέρικο δώρο η μέτρηση της αρτηριακής πίεσης
Eurokinissi

Απίστευτη προσφορά από το Βρετανικό Σύστημα Υγείας προκειμένου να μειωθούν οι καρδιακές ανακοπές

Το Eθνικό Σύστημα της Βρετανίας (NHS) ανακοίνωσε ένα νέο πρόγραμμα που θα περιλαμβάνει εκτός από την επίσκεψη στον κουρέα, την μέτρηση της αρτηριακής πίεσης των ανδρών.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας «Guardian», οι άνδρες που θα πηγαίνουν στο κουρείο, θα έχουν διπλό όφελος: εκτός από το κούρεμα, θα υπάρχει ιατρικό προσωπικό που θα τους μετρά και την πίεσή τους, στο πλαίσιο διαγνωστικού ελέγχου.

Στόχος του προγράμματος είναι η μείωση των καρδιακών προσβολών. Κάθε χρόνο γίνονται 100.000 εισαγωγές στα νοσοκομεία του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS)– μία κάθε πέντε λεπτά- με άτομα που εμφανίζουν καρδιακή προσβολή.

Το σύστημα «NHS» έχει διπλασιάσει τους ελέγχους της αρτηριακής πίεσης σε άτομα άνω των 40 ετών τον τελευταίο χρόνο, όπως αποκαλύπτουν στοιχεία, αλλά Βρετανοί αξιωματούχοι έχουν πλέον το «πράσινο φως» να επεκτείνουν τους ιατρικούς ελέγχους στην Αγγλία. Σε πρώτη φάση, οι δωρεάν έλεγχοι θα πραγματοποιούνται σε άνδρες που θα επισκέπτονται κουρεία σε συγκεκριμένες τοποθεσίες της χώρας.

Ωστόσο, σύμφωνα με το σχέδιο της κυβέρνησης, οι άνδρες θα μπορούν να ελέγχουν την αρτηριακή τους πίεση τους όχι μόνο σε κουρεία αλλά και σε εκκλησίες, τζαμιά ακόμη και σε νυχτερινά κέντρα.