ΚΟΣΜΟΣ

Ρωσία – Τουρκία: «Κλείδωσε» η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι

Ρωσία – Τουρκία: «Κλείδωσε» η συνάντηση μεταξύ Πούτιν και Ερντογάν στο Σότσι
AP, φωτογραφία αρχείου.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας θα υποδεχθεί τον επικεφαλής του τουρκικού κράτους, στις 04/09, σύμφωνα με ενημέρωση του Κρεμλίνου.

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας, Βλαντιμίρ Πούτιν, θα έχει συνομιλίες με τον Πρόεδρο της Τουρκίας, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, την προσεχή Δευτέρα (04/09) στο ρωσικό θέρετρο Σότσι στη Μαύρη Θάλασσα, σύμφωνα με σημερινή ενημέρωση (01/09) του Κρεμλίνου.

Στη συνάντηση, θα συζητηθούν κατά κύριο λόγο οι εξαγωγές σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, σύμφωνα με δύο πηγές που μίλησαν πριν από ένα εικοσιτετράωρο (31/08) στο Reuters.

Ακόμη, ο Γενικός Γραμματέας των Ηνωμένων Εθνών, Αντόνιο Γκουτέρες, τόνισε ότι έστειλε «απτές προτάσεις» στη Ρωσία με σκοπό την αναβίωση μίας συμφωνίας που επέτρεψε την ασφαλή εξαγωγή ουκρανικών σιτηρών μέσω της Μαύρης Θάλασσας, όπου η Ρωσία ελέγχει τους θαλάσσιους διαδρόμους της Ουκρανίας.

Η Ρωσία αποχώρησε από τη συμφωνία τον Ιούλιο, έναν χρόνο αφότου επετεύχθη με τη μεσολάβηση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών και της Τουρκίας, παραπονούμενη πως οι δυτικές οικονομικές κυρώσεις εμποδίζουν τις εξαγωγές ρωσικών τροφίμων και λιπασμάτων κατά παράβαση ενός παράλληλου μνημονίου και ισχυριζόμενη ότι δεν κατευθύνονται στις χώρες που έχουν ανάγκη αρκετές ποσότητες ουκρανικών σιτηρών.

Σχετικές ειδήσεις