ΚΟΣΜΟΣ

Σελίν Ντιόν: Ελπίζοντας σε ένα θαύμα - «Προσευχόμαστε να βρεθεί θεραπεία»

Σελίν Ντιόν: Ελπίζοντας σε ένα θαύμα - «Προσευχόμαστε να βρεθεί θεραπεία»
AP

Σε ένα θαύμα ελπίζουν οι συγγενείς της δημοφιλούς τραγουδίστριας Σελίν Ντιόν όπως παραδέχεται η αδερφή της Κλόντεν

Η Σελίν Ντιόν βιώνει δύσκολες ώρες και δίνει τη δική της μάχη με την υγεία της καθώς πάσχει από μια σπάνια ασθένεια, για την οποία οι γιατροί πασχίζουν να βρουν τη θεραπεία. Το σύνδρομο δύσκαμπτου ατόμου είναι μια ανίατη νευρολογική πάθηση που οδηγεί σε ανεξέλεγκτους μυϊκούς σπασμούς. Επηρεάζει δε μόνο έναν άνθρωπο ανά ένα εκατομμύριο.

Η αδερφή της Κλόντεν παραχώρησε συνέντευξη στην καναδική έκδοση του περιοδικού Hello τονίζοντας ότι το ηθικό της τραγουδίστριας παραμένει υψηλό αφού μπορεί και ακούει τη φωνή της, ωστόσο τα πράγματα είναι πολύ δύσκολα.

«Σταυρώνουμε τα δάχτυλά μας ότι οι ερευνητές θα βρουν μια θεραπεία για αυτή τη φρικτή ασθένεια. Είναι μια δυνατή γυναίκα και κάνει τα πάντα για να συνέλθει... Είναι μια ασθένεια για την οποία γνωρίζουμε τόσο λίγα. Υπάρχουν σπασμοί – είναι αδύνατο να ελεγχθούν. Λίγα μπορούμε να κάνουμε για να τη στηρίξουμε, να απαλύνουμε τον πόνο της», παραδέχεται η αδερφή της μιλώντας για το σύνδρομο του δύσκαμπτου ατόμου.

Tι είναι το σύνδρομο Σύνδρομο Δύσκαμπτου (Stiff Person)

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου (Stiff Person Syndrome) είναι μια σπάνια αυτοάνοση διαταραχή της κίνησης που επηρεάζει το κεντρικό νευρικό σύστημα (τον εγκέφαλο και τον νωτιαίο μυελό).

Οι ασθενείς παρουσιάζουν πρώτα μια σκλήρυνση των μυών του κορμού τους ακολουθούμενη, με την πάροδο του χρόνου, από την ανάπτυξη ακαμψίας στα πόδια και σε άλλους μύες του σώματος.

Το Σύνδρομο Δύσκαμπτου Ατόμου μπορεί επίσης να προκαλέσει επώδυνους μυϊκούς σπασμούς.

Οι σοβαρές περιπτώσεις μπορεί να περιορίσουν την ικανότητα του ασθενούς να περπατάει ή να κινείται. Μερικοί ασθενείς χρειάζονται συνεχή θεραπεία για χρόνια για να διαχειριστούν τα συμπτώματα και να διατηρήσουν κάποια ποιότητα ζωής.