ΚΟΣΜΟΣ

Μέριλιν Μονρόε: Δεν θα κατεδαφιστεί η θρυλική έπαυλη στο Λος Άντζελες

Μέριλιν Μονρόε: Δεν θα κατεδαφιστεί η θρυλική έπαυλη στο Λος Άντζελες

Η διάσημη έπαυλη, το μοναδικό σπίτι που απέκτησε ποτέ η Μέριλιν Μονρόε, με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929, ενώ η διάσημη ηθοποιός το αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για 75.000 δολάρια.

Δεν θα κατεδαφιστεί τελικά η έπαυλη της Μέριλιν Μονρόε στο Λος Άντζελες, μετά την παρέμβαση των αρμόδιων αρχών.

Τεράστια ήταν η κατακραυγή μετά την είδηση ότι οι νέοι ιδιοκτήτες της έπαυλης, στην οποία βρέθηκε νεκρή η Μέριλιν Μονρόε όταν ήταν μόλις 36 ετών, κατέθεσαν αίτηση για άδεια κατεδάφισης με το που αγόρασαν το οίκημα.

Η δημοτική σύμβουλος του Λος 'Αντζελες, Τρέισι Παρκ, δήλωσε ότι δέχτηκε εκατοντάδες τηλεφωνήματα που την προέτρεπαν να σώσει το σπίτι που βρίσκεται στη διεύθυνση 12305 Fifth Helena Drive στην αριστοκρατική γειτονιά Μπρέντγουντ του Λος 'Αντζελες, αναφέρει το Reuters.

Η θρυλική έπαυλη στο Λος Άντζελες / ΑΠΕ ΜΠΕ

Κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χολιγουντ

Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε δήλωσε: «Δυστυχώς, το υπουργείο Δόμησης και Ασφάλειας εξέδωσε άδεια κατεδάφισης προτού η ομάδα μου και εγώ μπορέσουμε να παρέμβουμε πλήρως και να επιλύσουμε αυτό το ζήτημα».

Η δημοτική σύμβουλος υπέβαλε πρόταση για να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να χαρακτηριστεί το ακίνητο ως ιστορικό πολιτιστικό μνημείο, με την ομόφωνη έγκριση του συμβουλίου, έτσι το Τμήμα Δόμησης της πόλης ανακάλεσε την άδεια κατεδάφισης. Με την κίνηση αυτή απαγορεύεται οποιαδήποτε σημαντική αλλαγή στο ακίνητο.

«Το συντριπτικό συναίσθημα εδώ είναι ξεκάθαρο. Πρέπει να διατηρηθεί ως ένα κρίσιμο κομμάτι της ιστορίας, του πολιτισμού και της κληρονομιάς του Χόλιγουντ και της πόλης του Λος Αντζελες», πρόσθεσε η Παρκ.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που παραθέτει ο Guardian, η διάσημη έπαυλη, το μοναδικό σπίτι που απέκτησε ποτέ η Μονρόε, με την αισθητική πινελιά της ισπανικής Χασιέντας, χτίστηκε το 1929, ενώ η διάσημη ηθοποιός το αγόρασε στις αρχές της δεκαετίας του 1960, για 75.000 δολάρια.