ΚΟΣΜΟΣ

Πριγκίπισσα Diana: Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα της αποκαλύπτει την πραγματική αιτία θανάτου

Πριγκίπισσα Diana: Ο ιατροδικαστής που εξέτασε το σώμα της αποκαλύπτει την πραγματική αιτία θανάτου
AP

Ιατροδικαστής που επανεξέτασε το σώμα της πριγκίπισσας Diana αποκαλύπτει τα πραγματικά αίτια θανάτου τον Αύγουστο του 1997

Νέες πληροφορίες έρχονται στο φως για τον θάνατο της πριγκίπισσας Diana με έναν από τους πιο γνωστούς ιατροδικαστές στον κόσμο να έχει εξετάσει το άψυχο σώμα της. Η πριγκίπισσα και ο εραστής της σκοτώθηκαν σε τροχαίο σε υπόγεια διάβαση στο Παρίσι τον Αύγουστο του 1997, ενώ επέβαιναν στη Mercedes.

Ο Δρ Shepherd, επανεξέτασε το σώμα της πριγκίπισσας για την επίσημη έρευνα για τον θάνατό της στο τροχαίο ατύχημα.

Μιλώντας στη Daily Mail ο ιατροδικαστήε ανέφερε ότι μετά τη δεύτερη νεκροψία έλαβε περίεργες ερωτήσεις. «Οι άνθρωποι ρωτούσαν: «Ήταν όμορφη; Ήταν ειρηνική; Ήταν έγκυος;. Πάντα φρόντιζα να μην έλεγα ποτέ κάτι –σε όλες τις περιπτώσεις δημοσίου ενδιαφέροντος με τις οποίες είχα εμπλακεί– που να μην είχε ήδη εμφανιστεί στον Τύπο», ανέφερε αρχικά ο ειδικός.

«Παθολογικά δεν υπήρχαν στοιχεία ότι η πριγκίπισσα Νταϊάνα ήταν έγκυος, αλλά μερικές γυναίκες λένε ότι ξέρουν ότι είναι έγκυες από τη στιγμή της σύλληψης. Ήταν μια από αυτές;»

Ο παθολόγος υποστήριξε επίσης ότι η Νταϊάνα «θα ήταν εδώ» για τον γάμο του πρίγκιπα Χάρι με τη Μέγκαν Μαρκλ τον Μάιο, αν φορούσε τη ζώνη ασφαλείας της, αφού ουσιαστικά πέθανε γιατί δεν τη φορούσε.

Ο ιατροδικαστής επισήμανε μάλιστα ότι αν φορούσε τη ζώνη της θα είχε επιζήσει από την τραγωδία με «μελανιές στο μάτι ή ίσως σπασμένο χέρι». Ο οδηγός πέθανε από φρικτό χτύπημα ενώ ο μόνος επιζών ήταν ο σωματοφύλακάς της.