ΚΟΣΜΟΣ

ΗΠΑ: Αρκούδα «βόλταρε» στο θεματικό πάρκο της Disney στη Φλόριντα - Έκλεισαν 15 αξιοθέατα

Αρκούδα έκανε βόλτες στο πάρκο της Disney
Αρκούδα έκανε βόλτες στο πάρκο της Disney
Α.Ρ

Μια μαύρη αρκούδα συνελήφθη στο Magic Kingdom Park της Disney World στη Φλόριντα, αφού προκάλεσε συναγερμό....βολτάροντας ανενόχλητη, δήλωσαν αξιωματούχοι

Μια μαύρη αρκούδα εθεάθη να περιφέρεται χθες (18/9) στο πάρκο ψυχαγωγίας Disney World στη Φλόριντα των ΗΠΑ, υποχρεώνοντας τις αρχές να κλείσουν προσωρινά περίπου 15 αξιοθέατα μέχρι να την αιχμαλωτίσουν.

Κλιμάκιο της Επιτροπής για την προστασία της Άγριας Ζωής στη Φλόριντα (FWC) «αιχμαλώτισε με ασφάλεια τη θηλυκή, ενήλικη αρκούδα» όταν το ζώο σκαρφάλωσε σε δέντρο στο θεματικό πάρκο «Μαγεμένο Βασίλειο», ανέφερε η FWC σε σχετική ενημέρωση.

«Στις περισσότερες περιπτώσεις, είναι καλύτερο να δίνεται χώρος στις αρκούδες και να κινούνται μόνες τους, αλλά δεδομένης αυτής της κατάστασης, το προσωπικό έχει αιχμαλωτίσει το ζώο», ανέφερε η επιτροπή σε δήλωση στο CBS News.

Η αρκούδα μεταφέρθηκε σε «μια περιοχή μέσα ή γύρω από τον Εθνικό Δρυμό Ocala» βορειοδυτικά του Ορλάντο, είπε η επιτροπή. Νωρίτερα, αξιωματούχοι του πάρκου είπαν στο CBS News ότι άνοιγαν ξανά το Adventureland, το Frontierland και την Liberty Square, ενώ βιολόγοι και αξιωματικοί επιβολής του νόμου συνεργάστηκαν για τη σύλληψη της αρκούδας.

Η αρκούδα ήταν πιθανό να βρέθηκε στο θεματικό πάρκο, αναζητώντας τροφή, είπε η επιτροπή FWC. Κατά τη διάρκεια του φθινοπώρου, που ξεκινά το Σάββατο, οι αρκούδες αναζητούν τροφή και τρώνε έως και 20.000 θερμίδες την ημέρα για να συγκεντρώσουν αποθέματα λίπους για το χειμώνα, σύμφωνα με την επιτροπή.

Οι αξιωματούχοι προέτρεψαν τους ανθρώπους να μην πλησιάζουν ή να μην ταΐζουν ποτέ μια αρκούδα. «Αν δείτε μια αρκούδα... δώστε της χώρο», είπε η επιτροπή.