ΚΟΣΜΟΣ

Ισπανία: Νεκρός άνδρας σε φεστιβάλ ταυροδρομίας - Τον κάρφωσε ταύρος με τα κέρατά του

Ισπανία: Νεκρός άνδρας σε φεστιβάλ ταυροδρομίας - Τον κάρφωσε ταύρος με τα κέρατά του
Pixabay

Ένας άνδρας υπέκυψε στα τραύματα που υπέστη όταν τον κάρφωσε με τα κέρατά του ένας ταύρος κατά τη διάρκεια ενός φεστιβάλ στην ανατολική Ισπανία, ανακοίνωσαν σήμερα οι αρχές.

Το θύμα, που δεν κατονομάστηκε, χτυπήθηκε στα πλευρά από τον ταύρο Κοθινέρο στο φεστιβάλ της πόλης Πόμπλα δε Φαρνάλς της Βαλένθια, το Σάββατο. Μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο όπου λίγο αργότερα άφησε την τελευταία του πνοή.

Ένας δεύτερος Ισπανός χτυπήθηκε στο πόδι από τον ίδιο ταύρο κατά τη διάρκεια της ταυροδρομίας στους δρόμους της πόλης και νοσηλεύεται σε σταθερή κατάσταση.

Στα φεστιβάλ αυτά οι ταύροι αφήνονται στους δρόμους της πόλης ενώ άνθρωποι τρέχουν μπροστά τους, σε μια παράδοση που τηρείται από τουλάχιστον 1.820 πόλεις της Ισπανίας κάθε χρόνο, σύμφωνα με μια πρόσφατη έρευνα των οργανώσεων για τα δικαιώματα των ζώων AnimaNaturalis και CAS International. Τα φεστιβάλ παραμένουν πολύ δημοφιλή, μολονότι πολλοί ακτιβιστές τα χαρακτηρίζουν επικίνδυνα και βάναυσα. Τα τελευταία χρόνια συζητιέται η πρόταση απαγόρευσής τους.

Πηγή: Αθηναϊκό/Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Διαβάστε επίσης:

Οι ηγέτες Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν θα συναντηθούν στις 5 Οκτωβρίου στην Ισπανία

Κόσοβο: Χαοτική παραμένει η κατάσταση στο Μπάνισκο- Έτοιμη να παρέμβει, αν της ζητηθεί, η KFOR

Κόσοβο: 30 ένοπλοι μασκοφόροι οχυρώθηκαν σε μονή στο Μπάνισκο - Πυροβολούν και έχουν βαρύ οπλισμό