ΚΟΣΜΟΣ

Τούπακ Σακούρ: Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ 27 χρόνια μετά τον θάνατό του

Τούπακ Σακούρ: Η πρώτη σύλληψη για τη δολοφονία του θρυλικού ράπερ 27 χρόνια μετά τον θάνατό του

Ο Σακούρ ήταν 25 ετών όταν δολοφονήθηκε σε συμπλοκή με πυροβολισμούς κοντά στο Las Vegas Strip

Η αστυνομία του Λας Βέγκας συνέλαβε κάποιον σε σχέση με τον πυροβολισμό του Τούπακ Σακούρ το 1996.

Σύμφωνα με τo BBC, ο Duane 'Keefe D' Davis τέθηκε υπό κράτηση το πρωί της Παρασκευής. Οι ακριβείς κατηγορίες παραμένουν ωστόσο ακόμα ασαφείς. Ο Davis έχει μιλήσει ανοιχτά για την παρουσία του στη σκηνή του πυροβολισμού πριν από 27 χρόνια.

Το δημοσίευμα του BBC.

Ένα ντοκιμαντέρ του Netflix στο παρελθόν είχε ονομάσει τον ανιψιό του Davis ως πιθανό δράστη.

Ο Σακούρ βρισκόταν στο απόγειο της δόξας του όταν τον πυροβόλησαν μέσα από ένα αυτοκίνητο, ενώ κατευθυνόταν σε έναν αγώνα μποξ, στις 7 Σεπτεμβρίου 1996. Πέθανε στο νοσοκομείο έξι ημέρες αργότερα, σε ηλικία μόλις 25 ετών.

Ο Ντέιβις είχε παραδεχτεί σε συνεντεύξεις και στα απομνημονεύματά του, ένα βιβλίο που κυκλοφόρησε το 2019 με τίτλο “Compton Street Legend,” ότι βρισκόταν μέσα στην Κάντιλακ από την οποία ερρίφθησαν οι πυροβολισμοί.

Ο Τούπακ Σακούρ ήταν βραβευμένος ράπερ, ακτιβιστής και ηθοποιός που είχε πουλήσει περισσότερους από 75 εκατομμύρια δίσκους σε όλον τον κόσμο.

Ο Duane Keith "Keefe D" Davis (γεννημένος στις 14 Ιουνίου 1963) είναι Αμερικανός μέλος της συμμορίας με έδρα την Καλιφόρνια, γνωστή ως The South Side Compton Crips.

Υπενθυμίζεται ότι στις 17 Ιουλίου, εκδόθηκε ένταλμα έρευνας 27 χρόνια μετά τον θάνατο του από πυροβολισμό, σύμφωνα με το TMZ.

Το σπίτι στο οποίο έκαναν έφοδο οι αστυνομικοί βρίσκεται στο Λας Βέγκας και ανήκει στη σύζυγο ενός άνδρα που ισχυρίζεται ότι ήταν στο αυτοκίνητο με τον άνθρωπο ο οποίος πυροβόλησε και σκότωσε τον ράπερ.

Η γυναίκα ονομάζεται Paula Clemons και είναι παντρεμένη, με τον Keefe D.