ΚΟΣΜΟΣ

Tραγωδία στην Ιταλία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Tραγωδία στην Ιταλία: Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα - Βίντεο ντοκουμέντο

Ιταλία: Βίντεο ντοκουμέντο από την τραγωδία με 21 νεκρούς στη Βενετία. Η στιγμή που το λεωφορείο πέφτει από τη γέφυρα

Πλάνα από κάμερα παρακολούθησης δείχνουν το μοιραίο λεωφορείο γεμάτο τουρίστες που έπεσε χθες στο Μέστρε, ενώ διέσχιζε την υπερυψωμένη διάβαση της Βέμπα. Σε μια στιγμή, το όχημα πέφτει από ύψος περίπου δέκα μέτρων. Οι εικόνες ανακτήθηκαν από το συντακτικό προσωπικό της Nuova Venezia.

Το λεωφορείο της μεταφορικής εταιρείας La Linea που είχε νοικιαστεί από μία ομάδα τουριστών που διέμενε στο κάμπινγκ Ηu, έπεσε κοντά στις σιδηροδρομικές γραμμές μεταξύ Mεστρε και Μαργκέρα. Το όχημα απομακρύνθηκε κατά τη διάρκεια της νύχτας, ενώ μέχρι στιγμής έχουν ταυτοποιηθεί επτά θύματα. Οι υποθέσεις που εξετάζονται για το ατύχημα είναι μία πιθανή ασθένεια οδηγού ή λάθος ελιγμός

Οι νεκροί είναι συνολικά 21, μεταξύ των οποίων δύο παιδιά -το ένα νεογέννητο, ένας έφηβος και 15 τραυματίες. Πέντε επιβάτες τραυματίστηκαν σοβαρά: δύο αδέρφια από τη Γερμανία, ηλικίας 7 και 13 ετών. Οι τραυματίες μεταφέρθηκαν όχι μόνο σε τοπικά νοσοκομεία αλλά και στην Πάντοβα, το Ντόλο και το Μιλάνο. Η εισαγγελία της Βενετίας έχει ξεκινήσει έρευνα για την τραγωδία.

Ο πρόεδρος της περιφέρειας του Βένετο Λούκα Ζάια, είπε οτι οι αρχές αναμένουν τη δουλειά των τεχνικών και του δικαστικού σώματος για να καταλάβουν τα αίτια της τραγωδίας. Όλα δείχνουν ασθένεια του οδηγού, αλλά είναι φρόνιμο να μην προωθούνται υποθέσεις και να χρησιμοποιούνται έννοιες όπως «η τεχνική αστοχία ή άλλοι παράγοντες».

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων στο τέλος της συνέντευξης Τύπου ο νομάρχης της Βενετίας, Μικέλε Ντι Μπάρι είπε οτι η εισαγγελία εξετάζει την «υπόθεση εμπλοκής άλλου οχήματος στο δυστύχημα στο Μέστρε».

«Όπως συμβαίνει πάντα σε αυτές τις τραγωδίες, υπάρχει εισαγγελέας που θα διερευνήσει το όλο θέμα. Πιστεύω ότι η δικαιοσύνη θα δώσει την πιο κατάλληλη είδηση ​​την κατάλληλη στιγμή».

Ο οδηγός του μοιραίου λεωφορείου

Ο Aλμπέρτο Ριτσότο, ένας 40χρονος από το Tρεβίζο είναι ο άνθρωπος που βρισκόταν πίσω από το τιμόνι του μοιραιου λεωφορείου. Λίγο πριν από τη συντριβή, ο οδηγός είχε δημοσιεύσει μια ανάρτηση στο Facebook, από το κάμπινγκ Hu της Μαργκέρα γράφωντας «Καθ'οδόν προς τη Βενετία». Μετά τη διάδοση της είδησης της τραγωδίας, πολλοί φίλοι και γνωστοί του έγραψαν στο χρονολόγιό του, χωρίς να λάβουν απάντηση.

Ο Ριτσότο, εργαζόταν στην εταιρεία La Linea τα τελευταία πέντε-έξι χρόνια. Ο διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας La Linea, Μάσιμο Φιορέζε στην οποία ανήκε το ηλεκτρικό λεωφορείο που συνετρίβη μετά τις 8 το βράδυ από την υπερυψωμένη διάβαση Mestre (Βενετία) σκοτώνοντας 21 άτομα, καταστρέφεται είπε οτι το «όχημα ήταν καινούριο και ο οδηγός καλός»

Σχετικές ειδήσεις