ΚΟΣΜΟΣ

Μενέντεζ: Αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο το 2018

Μενέντεζ: Αποκαλύφθηκε ότι η σύζυγός του προκάλεσε θανατηφόρο τροχαίο το 2018

Τα «πυρά» του αμερικανικού Τύπου δέχεται ο γερουσιαστής Μπόμπ Μενέντεζ μετά την αποκάλυψη ότι σύζυγός του Ναντίν είχε παρασύρει και τραυματίσει θανάσιμα έναν πεζό με το αυτοκίνητό της πριν από πέντε χρόνια.

Η μαύρη Μερσεντές χτυπά τον πεζό, τον εκσφενδονίζει στο πεζοδρόμιο στο Νιου Τζέρσεϋ και πέφτει πάνω σε ένα παρκαρισμένο αυτοκίνητο.

Στο τιμόνι του μοιραίου αυτοκινήτου εκείνη τη νύχτα του Δεκέμβρη του 2018, βρισκόταν η Ναντίν Αρσλανιάν, μέλλουσα σύζυγος του πανίσχυρου γερουσιαστή Μπομπ Μενέντεζ.

Ο πεζός που υπέκυψε στα τραύματά του ήταν ο 49χρονος Ρίτσαρντ Κουπ, που είχε κατεβεί από ταξί και περνούσε το δρόμο για να μπει στο σπίτι του. Δεν υπήρχε διάβαση, το θύμα φορούσε μαύρα ρούχα, η οδηγός είπε ότι το θύμα πετάχτηκε ξαφνικά μπροστά της.

Δεν έγινε αλκοτέστ

Δεν ασκήθηκε δίωξη στην Ναντίν, η αστυνομία δεν της έκανε αλκοτέστ, ούτε εξέτασε το κινητό της για να διαπιστώσει εάν το χρησιμοποιούσε τη στιγμή του δυστυχήματος.

«Αρχικά συναίνεσε στον έλεγχο του κινητού της από τους αστυνομικούς. Τους το έδωσε, όμως αργότερα είπε ότι δεν συναινεί και ο αστυνομικός της επέστρεψε το τηλέφωνο», ανέφερε το δελτίο, του BBC.

Η Ναντίν διατηρούσε ήδη σχέση με τον Μενέντεζ, τον οποίον παντρεύτηκε μετά από δύο χρόνια. Ο αμερικανικός Τύπος εκφράζει τώρα υπόνοιες για προνομιακή μεταχείρισή της από τις τοπικές αρχές του Νιου Τζέρσεϋ όπου εκλέγεται ο γερουσιαστής.

Αντιμέτωπος με τις αποκαλύψεις, ο Μενέντεζ εξέφρασε τη θλίψη του για την ανθρώπινη απώλεια.

«Ήταν ένα τραγικό δυστύχημα. Προφανώς σκεφτόμαστε την οικογένεια».

Το αυτοκίνητο που…αντικαταστάθηκε

Το στραπατσαρισμένο αυτοκίνητο αντικαταστάθηκε από ένα ολοκαίνουργιο, δώρο από Αιγύπτιο επιχειρηματία φίλο της Ναντίν που εμπλέκεται στο κατηγορητήριο της εισαγγελίας εναντίον του ζεύγους Μενέντεζ για διαφθορά.

«Ποιος παίρνει ως δώρο μια ολοκαίνουργια Μερσεντές αφού έχει σκοτώσει άνθρωπο, ακόμα και άθελά του; Και τι περιμένει ως αντάλλαγμα εκείνος που χαρίζει τη Μερσεντές;», δήλωσε ο πολιτικός αναλυτής του CNN, Τζον Άβλον.

Ο γερουσιαστής Μενέντεζ αρνείται τις κατηγορίες για δωροληψία και τονίζει ότι θα θέσει εκ νέου υποψηφιότητα.