ΚΟΣΜΟΣ

Mεξικό: Σεισμός 5,9 βαθμών «ταρακούνησε» το νότο της χώρας - Στους δρόμους οι κάτοικοι

Σεισμός στο Μεξικό
Σεισμός στο Μεξικό
ΑΡ

Σεισμός 5,9 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ ταρακούνησε το νότιο Μεξικό χωρίς όμως να υπάρχουν μέχρι στιγμής αναφορές για ζημιές

Σεισμός 5,9 Ρίχτερ ταρακούνησε το νότιο Μεξικό το βράδυ της Παρασκευής (6/10) προκαλώντας συναγερμό μέχρι την Πόλη του Μεξικού, αλλά χωρίς άμεσες αναφορές για ζημιές. Το Γεωλογικό Ινστιτούτο των ΗΠΑ ανέφερε ότι ο σεισμός σημειώθηκε λίγο μετά τις 11 το βράδυ, τοπική ώρα κοντά στην πόλη Matias Romero στη νότια πολιτεία της Οαχάκα. Είχε εστιακό βάθος 108 χιλιομέτρων.

Η υπηρεσία πολιτικής άμυνας της πολιτείας Οαχάκα δήλωσε ότι παρακολουθεί για αναφορές ζημιών. Η ισχυρή δόνηση έγινε αισθητή στην πρωτεύουσα της Οαχάκα. Πλάνα από ένα κατάμεστο αμφιθέατρο που κυκλοφόρησαν δείχνουν το συγκρότημα να σταματάει τις εμφανίσεις του και να απομακρύνεται από τη σκηνή, αλλά το πλήθος φαινόταν να παραμένει ήρεμο.

Ο κυβερνήτης της Οαχάκα, Salomón Jara Cruz, ζήτησε ηρεμία μέσω της πλατφόρμας κοινωνικής δικτύωσης X και είπε ότι οι κρατικοί αξιωματούχοι ελέγχουν για επιπτώσεις από τον σεισμό σε ολόκληρη την πολιτεία.

Στη γειτονική πολιτεία της Βερακρούζ, η υπηρεσία πολιτικής άμυνας ανέφερε ότι ο σεισμός έγινε αισθητός σε περιοχές, αλλά ότι δεν υπάρχουν πρώτες αναφορές για ζημιές ή τραυματισμούς. Ο σεισμός προκάλεσε συναγερμό στην Πόλη του Μεξικού, με αποτέλεσμα να βγουν οι κατοίκοι στους δρόμους