ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδικάζει η Δύση την επίθεση της Χαμάς - Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδικάζει η Δύση την επίθεση της Χαμάς - Ανησυχία στη διεθνή κοινότητα

Πόλεμος στο Ισραήλ: Καταδικάζει η Δύση την εισβολή της Χαμάς στο Ισραήλ - Αυτοσυγκράτηση συστήνει ο Ερντογάν

Οι δραματικές εξελίξεις στη Μέση Ανατολή αιφνιδίασαν και προκάλεσαν ανησυχία στη διεθνή κοινότητα, με τη Δύση σύσσωμη να καταδικάζει την εισβολής της Χαμάς σε ισραηλινό έδαφος.

Ο Γάλλος πρόεδρος ήταν από τους πρώτους που έσπευσε να καταδικάσει την τρομοκρατική επίθεση, εκφράζοντας την αλληλεγγύη του στα θύματα και τις οικογένειές τους.

Τρομοκρατημένη από τις επιθέσεις στο Ισραήλ δηλώνει σε ανάρτησή της η η πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Ρομπέρτα Μέτσολα, καταδικάζοντας όπως χαρακτηριστικά αναφέρει την τρομοκρατία και τη βία σε βάρος αθώων ανθρώπων.

Την καταδίκη της εξέφρασε και η πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, σημειώνοντας πως το Ισραήλ έχει το δικαίωμα να υπερασπιστεί τον εαυτό του ενάντια σε τέτοιες αποτρόπαιες επιθέσεις.

Την επίθεση στο Ισραήλ καταδίκασε και η Ελλάδα με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει στο πλευρό του ισραηλινού λαού και στο δικαίωμα της αυτοάμυνας.

Στην τακτική των ίσων αποστάσων ο Τούρκος πρόεδρος κάλεσε σε αυτοσυγκράτηση τις δύο πλευρές.

Μιλώντας στο συνέδριο του ΑΚΡ, είπε: «Καλούμε όλα τα μέρη να επιδείξουν αυτοσυγκράτηση και να απέχουν από παρορμητικά βήματα που κλιμακώνουν την ένταση».