ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Βρέθηκαν 1.500 πτώματα μαχητών της Χαμάς εντός χώρας

Μαίνεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Μαίνεται η αιματοχυσία στη Μέση Ανατολή
Α.Ρ

Σύμφωνα με τις Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ, εντός της επικράτειας της χώρας έχουν εντοπιστεί τουλάχιστον 1.500 νεκροί μαχητές της Χαμάς.

Ο ισραηλινός στρατός λέει ότι περίπου 1.500 πτώματα μαχητών της Χαμάς βρέθηκαν στο Ισραήλ, τονίζοντας ότι πλέον τα σύνορα της χώρας είναι ασφαλή.

Οι ένοπλες δυνάμεις έχουν αποκτήσει σε μεγάλο βαθμό τον έλεγχο στο νότο της χώρας και «αποκατέστησαν τον πλήρη έλεγχο» στα σύνορα την τέταρτη ημέρα των μαχών μετά από μια άνευ προηγουμένου αιφνιδιαστική επίθεση της Χαμάς.

Ο εκπρόσωπος των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων, Ρίτσαρντ Χεχτ είπε ότι κανένας μαχητής της Χαμάς δεν έχει περάσει στο Ισραήλ από το βράδυ της Δευτέρας (9/10), αν και οι διεισδύσεις θα μπορούσαν να είναι ακόμα δυνατές

«Εκκενώστε τη Γάζα», λένε οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ

Οι ισραηλινές ένοπλες δυνάμεις πρότειναν επίσης να κατευθυνθούν προς την Αίγυπτο οι Παλαιστίνιοι που διαφεύγουν από τις ισραηλινές αεροπορικές επιδρομές στη Λωρίδα της Γάζας, καθώς η χώρα αυτή έχει επίσης σύνορα με τον αποκλεισμένο θύλακα.

«Γνωρίζω πως το μεθοριακό πέρασμα της Ράφα (στα σύνορα Γάζας-Αιγύπτου) εξακολουθεί να είναι ανοικτό», επεσήμανε ο αντισυνταγματάρχης Ρίτσαρντ Χεχτ. «Όποιοι μπορούν να φύγουν, θα τους συμβούλευα να φύγουν», σχολίασε.

Ανέκτησε τον έλεγχο του φράκτη στη Γάζα - Διαψεύδεται εισβολή της Χαμάς από τούνελ

Το Ισραήλ έχει ανακτήσει τον έλεγχο του μεθοριακού φράκτη στα σύνορα της Γάζας, τον οποίο είχαν παραβιάσει οι παλαιστίνιοι ένοπλοι της Χαμάς, που πραγματοποίησαν το σαββατοκύριακο μαζική εισβολή στο ισραηλινό έδαφος, και ναρκοθετεί τα τμήματα στα οποία ο φράκτης είχε παραβιαστεί, δήλωσε σήμερα ο επικεφαλής εκπρόσωπος των ισραηλινών ενόπλων δυνάμεων.

Σε σχόλια που μεταδόθηκαν από το ραδιοσταθμό του ισραηλινού στρατού, ο υποναύαρχος Ντανιέλ Χαγκάρι δήλωσε πως από τη Δευτέρα δεν έχουν σημειωθεί νέες διεισδύσεις από τη Γάζα. Απαντώντας προφανώς σε φήμες ότι ένοπλοι χρησιμοποίησαν σήραγγες για να περάσουν υπογείως τα σύνορα, ο εκπρόσωπος δήλωσε πως οι ένοπλες δυνάμεις δεν έχουν διαπιστώσει κάτι τέτοιο.