ΚΟΣΜΟΣ

Αγνοείται 39χρονη Ισραηλινή, μητέρα τριών παιδιών - Την πυροβόλησαν στο στομάχι μέλη της Χαμάς

Αγνοείται 39χρονη Ισραηλινή, μητέρα τριών παιδιών - Την πυροβόλησαν στο στομάχι μέλη της Χαμάς

Η γυναίκα βρέθηκε στο φεστιβάλ Supernova για να πουλήσει ρούχα και δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που εισέβαλε στο χώρο η Χαμάς

Μία 39χρονη Ισραηλινή, η Romi Eli Bernat, η οποία βρισκόταν στο φεστιβάλ που πραγματοποίησαν άγρια επίθεση μέλη της Χαμάς το πρωί του Σαββάτου, αγνοείται από εκείνη την ημέρα. Πριν χαθούν τα ίχνη της είχε ανεβάσει ένα Instagram Story με ένα μήνυμα.

Η γυναίκα βρέθηκε στο φεστιβάλ για να πουλήσει ρούχα και δέχθηκε πυροβολισμούς την ώρα που εισέβαλε στο χώρο η Χαμάς. Η ίδια επεσήμανε ότι δεν μπορούσαν να τρέξουν πουθενά, ενώ ευχήθηκε καλή τύχη σε όλους.

Η 39χρονη, που είναι μητέρα τριών παιδιών, γιόρτασε τα γενέθλιά της πριν από 5 εβδομάδες, ωστόσο, δυστυχώς, μέχρι αυτή την ώρα, δεν υπάρχει καμία πληροφορία για την τύχη της.

Η συνέταιρός της, Gili Yoskovich, μίλησε στο κανάλι i24 για την επίθεση στο φεστιβάλ, επισημαίνοντας οτι κάποια στιγμή έχασε την Romi από το οπτικό της πεδίο, ενώ την είδε να πυροβολείται.

Η Gili κρύφτηκε για τρεις ώρες κάτω από ένα δέντρο, για να μην την βρουν οι εισβολείς, ενώ όπως είπε, κάποια στιγμή άκουγε τους στρατιώτες με αυτόματα όπλα να πηγαίνουν από δέντρο σε δέντρο και να πυροβολούν ή να απάγουν κόσμο. Η γυναίκα δεν καταλαβαίνει αραβικά και δεν ήξερε πού να πάει για να σωθεί, καθώς τα μέλη της Χαμάς είχαν περικυκλώσει την περιοχή.

«Είδα τη φίλη μου να πεθαίνει. Την είδα με τη σφαίρα στο στομάχι. Προσπαθούσα να την κουνήσω μακριά από εκεί. Ανέπνεε ακόμα. Αλλά ερχόντουσαν σφαίρες από παντού, οπότε δε μπορούσες να κάνεις τίποτα.»

Η Gili, μητέρα δύο παιδιών, είναι σοκαρισμένη με το πώς κατόρθωσε να ζήσει, όπως δήλωσε. Η ίδια αναζήτησε την Romi στο νοσοκομείο, αλλά δεν κατάφερε να τη βρει. Στο μεταξύ είχε ξεφύγει με τη βοήθεια του φίλου της, που πήγε στο μέρος με μηχανή και έτσι κατάφεραν να βρεθούν.