ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απεγκλωβίστηκαν 30 άτομα που κρύφτηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς σε κιμπούτς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Απεγκλωβίστηκαν 30 άτομα που κρύφτηκαν μετά την επίθεση της Χαμάς σε κιμπούτς

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η ομάδα ζούσε στο κιμπούτς Ein Hashlosha, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζα.

Στον απεγκλωβισμό 30 ατόμων προχώρησαν οι δυνάμεις του Ισραήλ.

Πρόκειται για πολίτες που είχαν κρυφτεί για τρεις μέρες έχοντας γλυτώσει από την επίθεση των μελών της Χαμάς στο κιμπούτς τους, στα νότια της χώρας.

Σύμφωνα με τους Times of Israel οι ισραηλινές δυνάμεις έφτασαν στο σημείο όπου κρύβονταν τα 30 άτομα προκειμένου να τα απεγκλωβίσουν. Επρόκειτο για 16 Ισραηλινούς και 14 Ταϊλανδούς τα ίχνη των οποίων είχαν χαθεί.

Η ομάδα ζούσε στο κιμπούτς Ein Hashlosha, λίγα μόλις χιλιόμετρα από το Khan Younis στη νότια Λωρίδα της Γάζα.

Νεκροί παντού στο κιμπούτς Kfar Aza

Την φρίκη του πολέμου κατέγραψαν οι δημοσιογράφοι του Reuters που βρίσκονται στην εμπόλεμη ζώνη, μεταδίδοντας τις εξελίξεις μετά την επίθεση της Χαμάς στο Ισραήλ.

Σύμφωνα με όσα μεταδίδουν οι Michael Georgy, Alexandra Hudson και Nick Macfie σοροί Ισραηλινών πολιτών και μαχητών της Χαμάς κείτονταν στους χώρους του κιμπούτς Kfar Aza ανάμεσα σε καμένα σπίτια, σκορπισμένα έπιπλα και καμένα αυτοκίνητα, καθώς Ισραηλινοί στρατιώτες πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να πάρουν τους νεκρούς.

Το δημοσίευμα του Reuters.

Η δυσωδία των σωμάτων ήταν βαριά στον αέρα καθώς οι δημοσιογράφοι περπατούσαν στα μονοπάτια του κιμπούτς.

«Βλέπετε τα μωρά, τις μητέρες, τους πατεράδες, στα υπνοδωμάτιά τους, στα δωμάτια προστασίας τους και πώς τα σκοτώνει ο τρομοκράτης. Δεν είναι πόλεμος, δεν είναι πεδίο μάχης. Είναι σφαγή, είναι τρομοκρατική δραστηριότητα», είπε ο Ισραηλινός Ταγματάρχης, Στρατηγός Ιτάι Βερούβ.

«Είναι κάτι που δεν είδα ποτέ στη ζωή μου. Είναι κάτι που φανταζόμασταν από τους παππούδες μας, τις γιαγιάδες μας στο πογκρόμ στην Ευρώπη και σε άλλα μέρη. Δεν είναι κάτι που συμβαίνει στη νέα ιστορία».

Έξω από ένα από τα μικρά σπίτια του κιμπούτς το σώμα ενός κατοίκου καλύφθηκε από ένα μωβ σεντόνι με ένα γυμνό πόδι να προεξέχει. Ένα μαξιλάρι και άλλα αντικείμενα από το σπίτι ήταν διάσπαρτα.

Αλλού τα σώματα των ενόπλων κείτονταν μπρούμυτα στο έδαφος. Μια κατεστραμμένη πύλη στην περίμετρο του κιμπούτς έδειχνε από πού είχαν μπει οι ένοπλοι.

Τα ισραηλινά στρατεύματα πήγαιναν από σπίτι σε σπίτι για να ανασύρουν πτώματα αμάχων μέσα σε σακούλες. Δεν είχαν καταφέρει να τους πάρουν πριν, καθώς εξακολουθούσαν να πολεμούν με ένοπλους.

Ένας στρατιώτης φώναξε: «Πες στον κόσμο αυτό που είδες εδώ».