ΚΟΣΜΟΣ

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, η Χαμάς δεν παλεύει για τους Παλαιστίνιους σκορπά τρόμο

Τζο Μπάιντεν: Είμαστε στο πλευρό του Ισραήλ, η Χαμάς δεν παλεύει για τους Παλαιστίνιους σκορπά τρόμο
youtube.com screenshot

Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, έκανε διάγγελμα για τον πόλεμο στο Ισραήλ. Επιβεβαίωσε τον θάνατο Αμερικανών πολιτών, πήρε ξεκάθαρα θέση υπέρ του Ισραήλ και κατακεραύνωσε τη Χαμάς.

Σύμφωνα με όσα ανέφερε στο διάγγελμά του ο Αμερικανός πρόεδρος Τζο Μπάιντεν τουλάχιστον 14 Αμερικανοί πολίτες πέθαναν στην επίθεση στο Ισραήλ ενώ πρόσθεσε ότι οι πολίτες του Ισραήλ έζησαν μία στιγμή του απόλυτου κακού.

«Είμαστε καθαροί: Στεκόμαστε στο πλευρό του Ισραήλ», συμπλήρωσε ο Μπάιντεν και πρόσθεσε: «Θα κάνουμε ότι χρειαστεί ώστε το Ισραήλ για να έχει όσα χρειάζεται για την άμυνα του. Η Χαμάς δεν αγωνίζεται για τα δίκαια των Παλαιστινίων, προσφέρει μόνο αιματοκύλισμα και τρόμο».

Σε άλλο σημείο του διαγγέλματος του ο Αμερικανός πρόεδρος ανέφερε ότι η βαρβαρότητα της Χαμάς φέρνει στο μυαλό τις χειρότερες στιγμές του ISIS.

«Οι ΗΠΑ έχουν ενισχύσει τις στρατιωτικές τους δυνάμεις στην περιοχή και είναι έτοιμες να κάνουν περισσότερα. Λαμβάνουμε μέτρα για να αποτρέψουμε κάθε πιθανή εσωτερική απειλή», συμπλήρωσε.