ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η ρεπόρτερ που κάλυψε την απόλυτη φρίκη στο Κφαρ Αζά

Πόλεμος στο Ισραήλ: Αυτή είναι η ρεπόρτερ που κάλυψε την απόλυτη φρίκη στο Κφαρ Αζά
YouTube.

Η ιστορία της Νικόλ Ζεντέκ. Από το Κολοράντο των Ηνωμένων Πολιτειών, στο Ισραήλ και τη δημοσιογραφική κάλυψη του πολέμου.

Φρικιαστικές στιγμές εκτυλίσσονται στο Κφαρ Αζά του Ισραήλ, το οποίο βομβαρδίζεται από την 7η Οκτωβρίου από τους μαχητές της Χαμάς. Ρεπορτάζ της Βρετανίδας δημοσιογράφου, Νικόλ Ζεντέκ, αποκαλύπτει μία από τις πλέον τραγικές πτυχές του πολέμου, αφού σήμερα (10/10) μετέδωσε ότι Ισραηλινοί στρατιώτες, που κλήθηκαν να μεταβούν στο κιμπούτς Κφαρ Αζά, ανέφεραν πως μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μικρά παιδιά και βρέφη.

«Μιλάω με μερικούς από τους στρατιώτες και λένε τι είδαν, καθώς περπατούσαν μέσα από αυτά τα διαφορετικά σπίτια, αυτές τις διαφορετικές κοινότητες. Μωρά, με τα κεφάλια τους κομμένα. Αυτό είπαν. Πυροβολημένες οικογένειες που εκτελέσθηκαν πάνω στα κρεβάτια τους.

Μπορείτε να δείτε μερικούς από αυτούς τους στρατιώτες να παρηγορούν ο ένας τον άλλον. Πολλοί από αυτούς έφεδροι, που μπήκαν στη δράση, αφήνοντας πίσω και τις δικές τους οικογένειες, χωρίς να γνωρίζουν την απόλυτη φρίκη που θα συναντούσαν», τόνισε η Βρετανίδα ανταποκρίτρια, με δάκρυα στα μάτια.

Η Νικόλ Ζεντέκ βρέθηκε στο κιμπούτς μαζί με άλλους δημοσιογράφους, συνοδεία του ισραηλινού στρατού, διότι ο κίνδυνος παραμονεύει, καθώς βρίσκεται μόλις ένα χιλιόμετρο μακριά από τα σύνορα με τη Λωρίδα της Γάζας.

Η ιστορία της Νικόλ Ζεντέκ

Η νεαρή ρεπόρτερ έχει καταγωγή από το Κολοράντο και από τα φοιτητικά της χρόνια, εργάζεται στον χώρο των Μέσων ενημέρωσης. Η δημοσιογραφία αποτελούσε ανέκαθεν το πάθος της.

Από τον Aύγουστο έως τον Δεκέμβριο του 2019, ήταν δόκιμη στην εκπομπή Dateline του NBC, ενώ, το επόμενο έτος βρέθηκε στη δημοσιογραφική ομάδα του NBC Nightly News. Αποφοίτησε από το Πανεπιστήμιο «Τσάπμαν», το 2021.

Από τον περασμένο Φεβρουάριο, αποτελεί μέλος του έμψυχου δυναμικού του τηλεοπτικού δικτύου i24NEWS στο Ισραήλ.

IDF: Μαχητές της Χαμάς αποκεφάλισαν μωρά και μικρά παιδιά στο Ισραήλ

Περίπου εβδομήντα τρομοκράτες, κρατώντας όπλα και χειροβομβίδες, εισέβαλαν στο κιμπούτς και σκότωναν όποιον έβλεπαν μπροστά τους. Οικογένειες ξεκληρίστηκαν, μωρά βρέθηκαν αποκεφαλισμένα και ενήλικες είχαν σφαίρες σε όλο το σώμα τους, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Νικόλ Ζεντέκ.

Το IDF ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι άνθρωποι.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός Στρατηγός περιέγραψε στο CNN τη στιγμή που ο στρατός βρήκε πτώματα στο κιμπούτς Κφαρ Αζά: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στην καριέρα μου, ποτέ στα 40 χρόνια υπηρεσίας αυτό κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ», είπε.

IDF: Γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν βάναυσα»

Οι τρομοκράτες της Χαμάς πραγματοποίησαν μια «σφαγή» στο Κφαρ Αζά, στο νότιο Ισραήλ, κατά τη διάρκεια των επιθέσεων το Σαββατοκύριακο, κατά την οποία γυναίκες, παιδιά, νήπια και ηλικιωμένοι «σφαγιάστηκαν βάναυσα με τον τρόπο δράσης του ISIS», δήλωσε ο ισραηλινός στρατός (IDF) στο CNN την Τρίτη.

Το IDF ανέφερε ότι δεν μπορεί να επιβεβαιώσει τον αριθμό των ανθρώπων που σκοτώθηκαν εκεί και δεν θα μπει σε λεπτομέρειες για το πώς σκοτώθηκαν οι άνθρωποι.

Οι Ένοπλες Δυνάμεις του Ισραήλ απάντησαν σε δημοσίευμα του ειδησεογραφικού πρακτορείου i24 κατά το οποίο ορισμένα από τα στρατεύματα που έφτασαν στο Κφαρ Αζά διαπίστωσαν ότι είχαν διαπραχθεί τρομερές φρικαλεότητες σε βάρος των θυμάτων.

Νωρίτερα σήμερα, ένας Ισραηλινός στρατηγός περιέγραψε στο CNN τη στιγμή που ο στρατός βρήκε πτώματα στο κιμπούτς Κφαρ Αζά: «Δεν έχω δει ποτέ κάτι τέτοιο στην καριέρα μου, ποτέ στα 40 χρόνια υπηρεσίας αυτό κάτι που δεν είχα φανταστεί ποτέ», είπε.

Σχετικές ειδήσεις