ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν έχουμε δει ξανά τέτοιες φρικαλεότητες», λέει Ελληνίδα γιατρός

Πόλεμος στο Ισραήλ: «Δεν έχουμε δει ξανά τέτοιες φρικαλεότητες», λέει Ελληνίδα γιατρός

«Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να μην μπορείς να δεχτείς αυτό το πράγμα με όλες αυτές τις θηριωδίες που βλέπουμε», λέει Ελληνίδα γιατρός στα Ιεροσόλυμα 

Ο πόλεμος στη Μέση Ανατολή μαίνεται και οι εικόνες που μεταδίδονται από τα διεθνή δίκτυα είναι σοκαριστικές. Μάλιστα, η γιατρός στα Ιεροσόλυμα, Παναγιώτα Πέτρου, μιλώντας στην ΕΡΤ, αναφέρθηκε στις δραματικές ώρες στο Ισραήλ μετά την επίθεση της Χαμάς.

«Δεν χρειάζεται να είσαι γιατρός για να μην μπορείς να δεχτείς αυτό το πράγμα με όλες αυτές τις θηριωδίες που βλέπουμε. Προσωπικά μπορώ να καταλάβω το κομμάτι πόλεμος. Αλλά αυτό που γίνεται με τους αμάχους είναι κάτι που δεν μπορεί το μυαλό μου να το χωρέσει», ανέφερε χαρακτηριστικά η κυρία Πέτρου.

«Σε μια περιοχή που είναι συνηθισμένη, κάτι τέτοιο δεν έχει ξαναγίνει, δεν το έχουμε ξαναδεί ούτε εμείς που ζούμε χρόνια εδώ. Κυρίως οι κάτοικοι οι μόνιμοι δεν το έχουν ξαναδεί», πρόσθεσε η γιατρός.

Όσον αφορά στα νοσοκομεία τόνισε ότι αρκετοί τραυματίες έχουν μεταφερθεί με ελικόπτερα. «Ανοίξαμε εγκαταστάσεις για να δεχόμαστε επείγοντα περιστατικά, έχουν ανοίξει χειρουργεία και κλίνες για όλα αυτά τα επείγοντα. Πριν λίγο έμαθα ότι σε ένα νοσοκομείο στο Νότο συνάδελφοι που τους είχαν επιτάξει έχουν χάσει τη ζωή τους», σημείωσε.

«Σε αυτό το σημείο και με όλα αυτά που γίνονται, όλοι στο τέλος είναι άνθρωποι. Συνομιλώντας και με Εβραίους και με Άραβες, από παντού ακούμε την απογοήτευση και από τις δύο πλευρές. Δεν μπορεί κανείς να χαρεί, να δεχτεί αυτό που γίνεται και από τις δύο πλευρές», συμπλήρωσε η κυρία Πέτρου.

Η γιατρός έκανε λόγο για έκπληξη. «Αυτό είναι το ακόμα πιο τρομακτικό. Δηλαδή σε τέτοια έκταση κανένας δεν περίμενε να γίνει, ούτε με αυτό τον τρόπο που έγινε. Το να πέσουν κάποιες ρουκέτες, να γίνει κάποια τρομοκρατική επίθεση σε λεωφορεία, σε πάρκα είναι καθημερινότητα εδώ, αλλά σε τέτοια έκταση δεν έχει ξαναγίνει και κανείς δεν το περίμενε», κατέληξε.