ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος Ισραήλ: Νέος συναγερμός – Πιθανή εισβολή ενόπλων κοντά στην Ιερουσαλήμ

Πόλεμος Ισραήλ: Νέος συναγερμός – Πιθανή εισβολή ενόπλων κοντά στην Ιερουσαλήμ
AP.

Νέος συναγερμός στη χώρα, λόγω πιθανής εισβολής ενόπλων στη Σαμάρεια, βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ. Αποστολή του Newsbomb.gr στο Ισραήλ.

Αποστολή Newsbomb.gr στο Ισραήλ

Νέος συναγερμός σήμανε λίγο μετά τις 22:00 το βράδυ της Τετάρτης στο Ισραήλ, λόγω πιθανής εισβολής ενόπλων στη Σαμάρεια, η οποία βορειοανατολικά της Ιερουσαλήμ.

«Προετοιμαζόμαστε για πόλεμο δύο μετώπων», αναφέρει σύμβουλος του Νετανιάχου

Ενόσω οι συγκρούσεις μαίνονται, ο ανώτερος σύμβουλος του Μπενιαμίν Νετανιάχου, Μαρκ Ρέγεφ, εξέφρασε ανησυχίες ότι το Ισραήλ θα αναγκασθεί να πολεμήσει σε δύο μέτωπα, εάν μία μαχητική ομάδα από τον Λίβανο αποφασίσει να εκμεταλλευθεί την τρέχουσα κατάσταση της χώρας.

Ήδη, η Χεζμπολάχ έχει παραδεχθεί ότι «εξαπέλυσε» επιθέσεις στο Ισραήλ. Ο Μαρκ Ρέγεφ υπογράμμισε ότι «ανησυχώ εδώ και αρκετό καιρό» πως η τρομοκρατική οργάνωση «θα κλιμακώσει την ένταση», μιλώντας στο Sky News.

«Δε θέλουμε να δούμε μία “ανάφλεξη” στον βορρά, αλλά αν μάς επιβληθεί πόλεμος δύο μετώπων, δεν πρόκειται να εκπλαγούμε· είμαστε προετοιμασμένοι, έτοιμοι και θα επικρατήσουμε. Δεν είναι εύκολο, όπως και κάθε πόλεμος. Σχεδιάζαμε το ενδεχόμενο και μπορούμε να συμμετάσχουμε, αν χρειασθεί, σε μία σύγκρουση δύο μετώπων», τόνισε.

«Η Γάζα δε θα είναι ποτέ ξανά, όπως πριν»

«Η χώρα θέλει να υπάρχει μία διαφορετική πραγματικότητα μετά το τέλος των συγκρούσεων. Η Γάζα δε θα είναι ποτέ ξανά, όπως πριν. Αυτός ο πόλεμος θα ολοκληρωθεί με τους δικούς μας όρους. Μία λύση αναμένεται να φέρει ριζική αλλαγή στο στάτους της Λωρίδας της Γάζας», προσέθεσε ο Μαρκ Ρέγεφ.

Σχετικές ειδήσεις