ΚΟΣΜΟΣ

Το Ισραήλ σχημάτισε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης

Το Ισραήλ σχημάτισε κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης
AP, φωτογραφία αρχείου.

Η κυβέρνηση εθνικής ενότητας θα αναλάβει επισήμως καθήκοντα, με ψηφοφορία που θα πραγματοποιηθεί αύριο (12/10), στην Κνεσέτ.

Ο πρωθυπουργός Μπενιαμίν Νετανιάχου συμφώνησε να σχηματίσει ένα πολεμικό υπουργικό συμβούλιο με τον πρώην υπουργό Άμυνας και ηγέτη του κεντρώου κόμματος της αντιπολίτευσης Μπένι Γκαντζ και να επικεντρωθεί εξ ολοκλήρου στη σύγκρουση, αναφέρεται σε κοινή δήλωση του κόμματος Εθνικής Ενότητας του Γκαντζ.

Ανακοινώνοντας κυβέρνηση έκτακτης ανάγκης, ο Νετανιάχου λέει ότι "βάζουμε στην άκρη όλες τις διαφορές" για να πολεμήσουμε έναν εχθρό χειρότερο από το ISIS

Αύριο (12/10) στις 19:00, η Κνεσέτ θα συγκαλέσει ψηφοφορία ώστε να εγκρίνει την προσθήκη πέντε μελών του κοινοβουλίου στην –πρόσφατα ανακοινωθείσα– κυβέρνηση εθνικής ενότητας.

Οι Μπένι Γκαντς, Γκάντι Άιζενκοτ, Γκιντεόν Σά’αρ, Χίλι Τρόπερ και Γιφάτ Σάσα – Μπίτον αναμένεται να ενταχθούν τόσο στην κυβέρνηση, όσο και το Υπουργικό Συμβούλιο Ασφαλείας.

Ακόμη, ο Μπένι Γκαντς θα συμμετάσχει σε Πολεμικό Υπουργικό Συμβούλιο με τον Πρωθυπουργό, Μπενιαμίν Νετανιάχου και τον Υπουργό Άμυνας, Ιώβ Γκάλαντ. Τα πέντε πρόσωπα θα ορκισθούν Υπουργοί αμέσως μετά την ψηφοφορία.

Σχετικές ειδήσεις