ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Πόλεμος στο Ισραήλ: Νετανιάχου και Γκαντς συμφώνησαν σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας

Οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ ηχούν με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να μαίνεται 

Σε κυβέρνηση εθνικής ενότητας συμφώνησαν Νετανιάχου και Γκαντς, με τον πόλεμο στη Μέση Ανατολή να μαίνεται.

Την ίδια ώρα οι σειρήνες στο Τελ Αβίβ χτυπούν, όπως μεταδίδει ο απεσταλμένος του Newsbomb.gr στο Ισραήλ, Σωτήρης Σκουλούδης ενώ και τα πυρά της Χαμάς συνεχίζονται.

Σύμφωνα με πηγή από το κόμμα του Νετανιάχου, έχει επιτευχθεί συμφωνία μεταξύ του πρωθυπουργού, Μπέντζαμιν Νετανιάχου και του αρχηγού του κόμματος Εθνικής Ενότητας, Μπένι Γκαντζ, για να σχηματιστεί κυβέρνηση εθνικής ανάγκης.

Η πηγή αναφέρει ότι συμφωνήθηκε ο Νετανιάχου, ο υπουργός Άμυνας Γκάλαντ και ο Γκαντς να είναι μέρος του πολεμικού υπουργικού συμβουλίου. Ο Γκάντι Άιζενκοτ, μέλος του κόμματος του Γκαντζ και πρώην αρχηγός του επιτελείου του IDF, μαζί με τον υπουργό Στρατηγικών Υποθέσεων Ρον Ντέρμερ, θα υπηρετήσουν ως παρατηρητές.

Οι αρχές του τακτικού υπουργικού συμβουλίου ασφαλείας, όπως ορίζει ο νόμος, θα παραμείνουν αμετάβλητες. Το κόμμα του Γκαντζ θα έχει πέντε υπουργούς στην κυβέρνηση χωρίς χαρτοφυλάκια.

Τούρκος υφυπουργός Παιδείας σε Νετανιάχου: «Θα πεθάνεις»

Μία ανάρτηση του Μπενιαμίν Νετανιάχου στην πλατφόρμα Χ αναδημοσίευσε ο Τούρκος αναπληρωτής υπουργός Παιδείας, Ναζίφ Γιλμάζ, σχολιάζοντας «θα πεθάνεις».

«Κάποια μέρα θα πυροβολήσουν κι εσένα, θα πεθάνεις», έγραψε στο X ο Γιλμάζ, στο βίντεο που δημοσίευσε ο Νετανιάχου για τις επιδρομές της ισραηλινής πολεμικής αεροπορίας στη Γάζα.

Λίγο αργότερα ο Γιλμάζ, κατέβασε την ανάρτηση.