ΚΟΣΜΟΣ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το σπαρακτικό μήνυμα γενεθλίων που κάνει το γύρο του Ισραήλ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Το σπαρακτικό μήνυμα γενεθλίων που κάνει το γύρο του Ισραήλ

Πόλεμος στη Μέση Ανατολή: Οι γονείς μίας νεαρής αιχμάλωτης που απήχθη από τη Χαμάς στη διάρκεια μουσικού φεστιβάλ της έστειλαν μήνυμα γενεθλίων, με την ελπίδα οτι θα φτάσει σε εκείνη. Η Νόα Αργκαμάνι κλείνει σήμερα τα 26 και η τύχη της αγνοείται

Τα πλάνα με μία νεαρή γυναίκα να ουρλιάζει και να εκλιπαρεί για τη ζωή της, την ώρα που την αιχμαλώτιζαν μέλη της Χαμάς έκαναν την περασμένη εβδομάδα τον γύρο του κόσμου. Η Νόα Αργκαμάνι παρακολουθούσε το φεστιβάλ χορευτικής μουσικής Supernova όταν εισέβαλε η Χαμάς.

Το βίντεο που αναρτήθηκε στο Telegram, δείχνει μια ομάδα ανδρών να απομακρύνεται με μοτοσικλέτα, έχοντας απαγάγει τη νεαρή κοπέλα. Στη συνέχεια τα πλάνα δείχνουν άλλη ομάδα μαχητών που κρατούν τον φίλο της Αργκαμάνι, τον Aβινατάν Όρ με ένα χέρι καρφωμένο πίσω από την πλάτη του.

Περισσότεροι από 260 θεατές του φεστιβάλ σκοτώθηκαν από τους ένοπλους μαχητές και άλλοι κρατήθηκαν όμηροι.

Ένα άλλο βίντεο που κυκλοφόρησε στο διαδίκτυο λίγες ώρες μετά δείχνει τη νεαρή γυναίκα αιχμάλωτη -προφανώς- στη Γάζα, φορώντας τα ίδια ρούχα που φορούσε όταν απήχθη. Μέλος της οικογένειάς της επιβεβαίωσε την ταυτότητά της.

Σήμερα η Νόα Αργκαμάνι γίνεται 26 ετών και οι γονείς της «ζήτησαν από όλους μας να της ευχηθούμε χρόνια πολλά με την ελπίδα ότι ίσως με κάποιο τρόπο θα φτάσουν σε εκείνη αυτά τα μηνύματα» έγραψε στον επίσημο λογαριασμό της η ισραηλινή κυβέρνηση.

Το μήνυμα γενεθλίων έγινε γρήγορα viral, με εκατοντάδες Ισραηλινούς αλλά και ανθρώπους εκτός της χώρας, να το αναπαράγουν στους δικούς τους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.