ΚΟΣΜΟΣ

NASA: Αισιοδοξία των επιστημόνων για σπίτια στο φεγγάρι μέχρι το… 2040

NASA: Αισιοδοξία των επιστημόνων για σπίτια στο φεγγάρι μέχρι το… 2040
PIXABAY.

Ο Οργανισμός δεν επιθυμεί μονάχα επιστροφή στη Σελήνη, αλλά και μόνιμη εγκατάσταση!

Φαίνεται πως… πλησιάζει η ώρα που το πρώτο σπίτι στη Σελήνη θα είναι γεγονός, σύμφωνα με αρκετούς επιστήμονες, οι οποίοι φανερώνουν συνεχώς την αισιοδοξία τους, για αυτήν την «επαναστατική» –αλλά και ιστορικήπροοπτική.

«Διαθέτουμε όλους τους σωστούς ανθρώπους και είναι η κατάλληλη στιγμή για έναν κοινό στόχο. Γι’ αυτό, πιστεύω ότι θα φθάσουμε εκεί. Όλοι είμαστε έτοιμοι να κάνουμε μαζί αυτό το βήμα, οπότε, αν αναπτύξουμε τις βασικές μας ικανότητες, δεν υπάρχει λόγος να μην είναι δυνατό», υπογράμμισε η διευθύντρια τεχνολογικής ωρίμανσης της NASA, Νίκι Βερκχάιζερ, μιλώντας στους New York Times.

Η Εθνική Διοίκηση Αεροναυτικής και Διαστήματος πρόκειται να επιστρέψει στο φεγγάρι και ελπίζει ότι οι αστροναύτες της, θα μπορούν να παραμείνουν μακροπρόθεσμα σε ένα σπίτι χτισμένο στο φεγγάρι, μέσω ενός τρισδιάστατου εκτυπωτή.

Η ιδέα αφορά την κατασκευή της δομής του σπιτιού από ένα ειδικό σεληνιακό σκυρόδεμα από την επιφάνεια της Σελήνης και η NASA βρήκε μόνο την εταιρεία που θα το κάνει πράξη: Την εταιρεία τρισδιάστατης εκτύπωσης με έδρα το Όστιν, ICON.

Το πρόγραμμα της ICON ονομάσθηκε Project Olympus

Η ICON δημιούργησε το πρώτο πρωτότυπο σπίτι 350 τετραγωνικών ποδιών στο Όστιν, τον Μάρτιο του 2018 με ένα ιδιόκτητο μηχάνημα που ονομάζεται Vulcan και εφέτος, παρουσίασε το πρώτο μοντέλο του σπιτιού της, στο Wolf Ranch στο Georgetown του Τέξας, το οποίο αποτελεί μέρος του 3D εκτυπωμένου κοινοτικού έργου εκατό κατοικιών.

Η start–up εταιρεία έλαβε για πρώτη φορά χρηματοδότηση από τη NASA το 2020 και δύο χρόνια αργότερα, ανακοίνωσε επιπλέον 60 εκατ. δολάρια για ένα διαστημικό σύστημα κατασκευής, που μπορεί να χρησιμοποιηθεί και εκτός του πλανήτη. «Σχεδιάζουμε να στείλουμε έναν τρισδιάστατο εκτυπωτή στο φεγγάρι με έναν πύραυλο και ο εκτυπωτής θα ολοκληρώσει τη δουλειά του, από εκεί», τόνισαν οι ιθύνοντες του εγχειρήματος.

Σχετικές ειδήσεις