ΚΟΣΜΟΣ

Η Ιορδανία ακύρωσε τις συναντήσεις κορυφής του Μπάιντεν στο Αμμάν

Η Ιορδανία ακύρωσε τις συναντήσεις κορυφής του Μπάιντεν στο Αμμάν

Πόλεμος στο Ισραήλ: Η σύνοδος κορυφής του προέδρου των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν στο Αμμάν που ήταν προγραμματισμένη για σήμερα Τετάρτη με τον βασιλιά της Ιορδανίας Αμπντάλα Β', τον πρόεδρο της Αιγύπτου Αμπντέλ Φατάχ Σίσι και τον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς ακυρώθηκε, όπως ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών της Ιορδανίας Αϊμάν Σαφαντί.

Η σύνοδος θα διεξαχθεί «όταν ληφθεί η απόφαση να σταματήσει ο πόλεμος και να τερματιστούν οι σφαγές», τόνισε ο επικεφαλής της ιορδανικής διπλωματίας Αϊμάν Σαφαντί.

Το απόγευμα της Τρίτης, ανώτερος Παλαιστίνιος αξιωματούχος είπε ότι ο Αμπάς ακύρωσε τη συμμετοχή του στη συνάντηση.

Ο Μαχμούντ Αμπάς επρόκειτο να συμμετάσχει με τον βασιλιά Αμπντάλα Β' και τον Σίσι στη σύνοδο κορυφής όπου θα συζητούσαν τις εξελίξεις του πολέμου μεταξύ Ισραήλ και Χαμάς με τον Μπάιντεν.

Ωστόσο, ο ανώτερος αξιωματούχος είπε ότι ο Αμπάς αποσύρθηκε για να διαμαρτυρηθεί για την έκρηξη σε νοσοκομείο στη Γάζα που ευθύνεται το Ισραήλ, και για την οποία οι υγειονομικοί αξιωματούχοι της Χαμάς υποστηρίζουν ότι σκότωσε περισσότερους από 500 ανθρώπους.

Το Ισραήλ από την πλευρά του υποστηρίζει ότι την ευθύνη για τραγωδία στη Γάζα φέρει ο Παλαιστινιακός Ισλαμικός Τζιχάντ.

«Όλος ο κόσμος θα πρέπει να ξέρει: Βάρβαροι τρομοκράτες στη Γάζα είναι αυτοί που επιτέθηκαν στο νοσοκομείο στη Γάζα και όχι οι Ισραηλινές Αμυντικές Δυνάμεις. Αυτοί που δολοφόνησαν βάναυσα τα παιδιά μας, δολοφονούν επίσης τα δικά τους παιδιά», δήλωσε αργά το βράδυ της Τρίτης ο Ισραηλινός πρωθυπουργός Μπέντζαμιν Νετανιάχου.