ΚΟΣΜΟΣ

Γάζα: Πλάνα από drone δείχνουν τις συνέπειες του χτυπήματος στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat

Γάζα: Πλάνα από drone δείχνουν τις συνέπειες του χτυπήματος στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat

Πόλεμος στο Ισραήλ: Πλάνα καταστροφής στην Γάζα από τους βομβαρδισμούς 

Πλάνα από drone δείχνουν τις συνέπειες της φερόμενης ισραηλινής αεροπορικής επιδρομής στον προσφυγικό καταυλισμό Nuseirat στην κεντρική Γάζα.

Τα πλάνα έδειχναν ολόκληρα κτίρια να έχουν μετατραπεί σε ερείπια και συντρίμμια, καθώς και ένα αρτοποιείο που στοχοποιήθηκε στην ίδια περιοχή.

Τουλάχιστον τέσσερις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους μετά την επίθεση στο αρτοποιείο είπαν αυτόπτες μάρτυρες στο AP.

Νωρίτερα είχε γίνει γνωστό από το τουρκικό πρακτορείο ειδήσεων Anadolu ότι το Ισραήλ φέρεται να έχει βομβαρδίσει ένα τέμενος στο Nuseiratκαι ότι ενδέχεται να υπάρχουν εκατοντάδες νεκροί.

«Πολλοί Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και τραυματίστηκαν στην επίθεση στο τέμενος των Μαρτύρων Αλ Άκσα», είπε η πηγή στο Anadolu, χωρίς να δώσει ακριβή αριθμό.

Η επίθεση έχει προκαλέσει «ευρεία καταστροφή» στην περιοχή, είπε η ίδια πηγή.

Το χτύπημα στο νοσοκομείο της Γάζας έγινε από ρουκέτα «τρομοκρατικής οργάνωσης»

Εν τω μεταξύ νωρίτερα ο πρόεδρος των ΗΠΑ Τζο Μπάιντεν σε νέα του τοποθέτηση για την επίθεση στο νοσοκομείο στη Γάζα, απέδωσε την ευθύνη για αυτό το χτύπημα σε «ρουκέτα που αστόχησε», την οποία εκτόξευσε «τρομοκρατική οργάνωση» σε παλαιστινιακό έδαφος.

«Με βάση τις πληροφορίες που έχουμε μέχρι στιγμής, φαίνεται ότι (το χτύπημα) ήταν αποτέλεσμα μιας ρουκέτας που ξέφυγε από τον έλεγχο και εκτοξεύτηκε από τρομοκρατική οργάνωση στη Γάζα», δήλωσε ο Μπάιντεν, στηρίζοντας την εκδοχή του Ισραήλ που κατηγορεί την παλαιστινιακή οργάνωση Ισλαμικός Τζιχάντ για το πολύνεκρο πλήγμα στο νοσοκομείο.

Ο Ισλαμικός Τζιχάντ και η Χαμάς έχουν διαψεύσει αυτή την εκδοχή κατηγορώντας το Ισραήλ για το πλήγμα.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στη Γάζα ανέφερε ότι 471 Παλαιστίνιοι σκοτώθηκαν και πάνω από 314 τραυματίστηκαν στο «ισραηλινό μακελειό», όπως το χαρακτήρισε, στο νοσοκομείο Αλ-Άχλι Αλ-Άραμπι στο βόρειο τμήμα της Λωρίδας της Γάζας.